Sednica Odbora Agencije održana u Nišu

Bratislavu Gašiću izrečena mera javnog objavljivanja odluke o povredi Zakona o Agenciji
28/09/2015
Mišljenje Agencije o novom tekstu Nacrta zakona o ulaganjima
01/10/2015

Sednica Odbora Agencije održana u Nišu

print
IMG_3751Juče je u Nišu, u prostorijama Univerziteta, održana redovna sednica Odbora Agencije za borbu protiv korupcije. Nakon sednice, na kojoj su direktorka i zamenik direktora Agencije izvestili Odbor o aktivnostima u prethodnom periodu i Odbor odlučivao o pristiglim žalbama, održan je otvoreni deo sednice kojem su prisustvovali predstavnici niškog Lokalnog antikorupcijskog foruma (LAF), nevladinih organizacija i medija.

Na pitanja prisutnih odgovarali su predsednik Odbora Agencije, Zoran Stojiljković, direktorka Agencije, Tatjana Babić i zamenik direktora, Vladan Joksimović.

Tom prilikom, predstavnica LAF-a Vesna Crnogorac, uručila je Agenciji za borbu protiv korupcije Povelju za uspešnu saradnju, u okviru dodele Godišnje nagrade za borbu protiv korupcije, koju ovo samostalno i nezavisno gradsko telo dodeljuje u skladu sa lokalnim antirkorupcijskim planom Grada Niša, a na Međunarodni dan prava javnosti da zna.

IMG_3765Odbor Agencije odlučio je na prethodnoj sednici da započne praksu održavanja sednica u drugim gradovima Srbije kako bi se javnosti približio rad Agencije i kako bi se omogućilo da i predstavnici lokalnih samouprava, nevladinih organizacija i medija razgovaraju sa članovima Odbora i rukovodstvom Agencije o pitanjima od značaja za borbu protiv korupcije.

 

Foto-galerija