Rezultati konkursa „Kada ne poštujemo pravila, onda..“

Babić: Problem je kaznena politika, prioritet novi zakon
08/12/2014
Poseta predstavnika državnih institucija zemalja regiona u okviru programa “Šema mobilnosti” u organizaciji ReSPA
10/12/2014

Rezultati konkursa „Kada ne poštujemo pravila, onda..“

print

Agencija za borbu protiv korupcije je povodom 9. decembra, Međunarodnog dana borbe protiv korupcije, raspisala peti Konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola, studente fakulteta i prosvetne radnike na temu „Kad ne poštujemo pravila, onda…“. Ovogodišnja tema Konkursa je imala za cilj da podstakne promišljanje o ulozi pravila u funkcionisanju društva, kako onih oličenih u zakonskim normama, tako i onih manje formalnih, načinu njihovog kreiranja i menjanja, i na posletku, odnosa koji imamo prema pravilima.

Do 28. novembra, pristiglo je ukupno 216 radova koji su grupisani u tri kategorije: literarni rad, kratki film i priprema časa za prosvetne radnike. Konkursna komisija u sastavu: Jovan Nicić, predsednik Komisije, Ivana Tošović, zamenica predsednika Komisije i Bojana Smartek, članica Komisije, ocenjujući pristigle radove na osnovu unapred definisanih kriterijuma (povezanost rešenja sa temom konkursa, samostalnost, originalnost, kreativnost i jasnoća poruke) donela je Odluku o izboru najboljih radova. Spisak nagrađenih učesnika možete pogledati ovde, a radove možete pogledati ovde. Sve nagrade biće upućene poštom na adrese koje su dobitnici naveli prilikom konkurisanja.

Agencija se zahvaljuje svim učenicima, studentima i prosvetnim radnicima koji su dali svoj doprinos realizaciji Konkursa. Takođe, Agencija posebno želi da se zahvali izdavačkim kućama Zavodu za udžbenike i nastavna sredstva, Laguni, Kreativnom centru i Dereti na donaciji knjiga za nagradni fond.