Резултати конкурса „Када не поштујемо правила, онда..“

Babić: Problem je kaznena politika, prioritet novi zakon
08/12/2014
Посета представника државних институција земаља региона у оквиру програма “Шема мобилности” у организацији РеСПА
10/12/2014

Резултати конкурса „Када не поштујемо правила, онда..“

print

Агенција за борбу против корупције je поводом 9. децембра, Међународног дана борбе против корупције, расписала пети Конкурс за ученике основних и средњих школа, студенте факултета и просветне раднике на тему „Кад не поштујемо правила, онда…“. Овогодишња тема Конкурса је имала за циљ да подстакне промишљање о улози правила у функционисању друштва, како оних оличених у законским нормама, тако и оних мање формалних, начину њиховог креирања и мењања, и на послетку, односа који имамо према правилима.

До 28. новембра, пристигло је укупно 216 радова који су груписани у три категорије: литерарни рад, кратки филм и припрема часа за просветне раднике. Конкурсна комисија у саставу: Јован Ницић, председник Комисије, Ивана Тошовић, заменица председника Комисије и Бојана Смартек, чланица Комисије, оцењујући пристигле радове на основу унапред дефинисаних критеријума (повезаност решења са темом конкурса, самосталност, оригиналност, креативност и јасноћа поруке) донела је Одлуку о избору најбољих радова. Списак награђених учесника можете погледати овде, а радове можете погледати овде. Све награде биће упућене поштом на адресе које су добитници навели приликом конкурисања.

Агенција се захваљује свим ученицима, студентима и просветним радницима који су дали свој допринос реализацији Конкурса. Такође, Агенција посебно жели да се захвали издавачким кућама Заводу за уџбенике и наставна средства, Лагуни, Креативном центру и Дерети на донацији књига за наградни фонд.