Резултати конкурса „Да ли треба да будем храбар, да бих био поштен?“

РЕЗУЛТАТИ Конкурса за ученике, студенте и просветне раднике поводом 9. децембра, Међународног дана борбе против корупције
09/12/2015
Агенција обележила Међунарoдни дан борбе против корупције
10/12/2015

Резултати конкурса „Да ли треба да будем храбар, да бих био поштен?“

print
Znak-Horizontalno-CirilicaАгенција за борбу против корупције je поводом 9. децембра, Међународног дана борбе против корупције, расписала шести Конкурс за ученике основних и средњих школа, студенте факултета и просветне раднике на тему „Да ли треба да будем храбар да бих био поштен?“. Овогодишњим називом конкурса желели смо да подстакнемо промишљање о вредностима, конкретно о храбрости и поштењу и њиховом међусобном односу.

До 27. новембра пристигло је укупно 282 радa који су груписани у три категорије: литерарни рад, кратки филм и припрема часа за просветне раднике. Конкурсна комисија у саставу: Драгана Крунић, председник Комисије, Нада Радовић и Ирена Добросављевић, чланице Комисије, оцењујући пристигле радове на основу унапред дефинисаних критеријума (повезаност решења са темом конкурса, самосталност, оригиналност, креативност и јасноћа поруке) донела је Одлуку о избору најбољих радова. Списак награђених учесника можете погледати овде. Свечана додела награда биће организована 18. децембра, са почетком у 12 часова у Палати Србија (Булевар Михајла Пупина 2).

Агенција се захваљује свим ученицима, студентима и просветним радницима који су дали свој допринос реализацији Конкурса. Такође, Агенција посебно жели да се захвали издавачким кућама Заводу за уџбенике, Лагуни и Школи плус, као и Политици а.д. на донацији књига и награда.