Reagovanje povodom demantija G17+

Vračar (Beograd) – Izbori za odbornike
21/06/2012
Inđija – Izbori za odbornike
21/06/2012

Reagovanje povodom demantija G17+

print

Povodom saopštenja stranke G17 + u kome se „demantuju navodi Agencije za borbu protiv korupcije da nije pondela godišnji izveštaj za 2012.godinu“, Agencija poziva sve zainteresovane građane i medije da se uvidom u godišnji izveštaj političke partije G17+ uvere da ta stranka nije dostavila mišljenje ovlašćenog revizora, odnosno da nije dostavila potpuni godišnji izveštaj.

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare, Agencija je precizirala da su mere upozorenja podnete ili zbog nedostavljanja dopune izveštaja ili zbog nepodnošenja izveštaja. U slučaju stranke G17+ reč je o nepotpunom izveštaju. Toj stranci, kao i u slučaju preostalih devet kojima je izrečena mera upozorenja, Agencija je naknadnim dopisom ostavila rok od 15 dana da upotpune godišnji izveštaj. Kako ni po ovom dopisu nisu ispunili zakonsku obavezu, stekli su se uslovi da se izrekne mera upozorenja.

Nadamo se da će sve partije istom brinom reagovati prilikom dostavljanja dela izveštaja koji nedostaje, odnosno godišnjeg izveštaja, kao u slučaju kada demantuju navode Agencije.