Други јавни позив за избор посматрача
27/01/2022
Годишњи план расписивања јавних конкурса
28/01/2022

Реаговање

print
Поводом иступа Жике Гојковића, посланика ПОКС у Народној Скупштини Републике Србије у мандату 2016 – 2020. године и навода у вези са необјављивањем података у извештајима о имовини и приходима које је поднео Агенцији за спречавање корупције обавештавамо јавност о следећем.

Законом о спречавању корупције прописано је да су из Извештаја, поред осталог, јавно доступни они подаци који се односе на извор и висину нето прихода јавног функционера које прима из буџета и других јавних извора.

Подаци о заради и накнадама које остварује по основу функције члана борда директора М. Тел Црна Гора, имају статус примања из иностранства, и као такви нису доступни јавности.

Подаци из Извештаја који нису доступни јавности користе се само код провере Извештаја и у поступку у коме се одлучује о постојању повреде овог закона. Ове податке Агенција доставља суду, јавном тужилаштву, министарству надлежном за унутрашње послове, Управи за спречавање прања новца, Пореској управи и другим надлежним органима, у складу са законом.