PRVA PRESUDA PREKRŠAJNOG SUDA ZBOG NEDOSTAVLJANJA IZVEŠTAJA O IMOVINI

Alibunar – Izbori za odbornike
20/06/2012
Arilje- Izbori za odbornike
20/06/2012

PRVA PRESUDA PREKRŠAJNOG SUDA ZBOG NEDOSTAVLJANJA IZVEŠTAJA O IMOVINI

print

Prekršajni sud u Nišu prekršajno je osudio Backović Slađanu, direktorku Republičkog fonda za razvoj, zbog toga što nije u Zakonom propisanom roku od 30 dana od dana izbora, postavljenja odnosno imenovanja dostavila izveštaj o imovini i prihodima Agenciji za borbu protiv korupcije.

Slađana Backović je stupila na funkciju Direktora Republičkog fonda za razvoj 8. jula 2010. godine, a Izveštaj o imovini i prihodima Agenciji je dostavila tek 28. februara 2011. godine. Agencija je zato podnela zahtev za pokretanje prekršajnog postupka 11. aprila 2011. godine, povodom koga je Prekršajni sud u Nišu doneo okrivljujuću presudu, izrekao gospođi Backović opomenu i naložio da plati troškove prekršajnog postupka.

Iako je Zakonom o Agenciji za borbu protiv korupcije za ovaj prekršaj propisana novčana kazna u visini od pedeset do sto pedeset hiljada dinara, Prekršajni sud je kao olakšavajuću okolnost imao u vidu da je izveštaj podnet po isteku zakonom propisanog roka, ali pre podnošenja prekršajne prijave.