Програм ангажовања младих у Србији у борби против корупције уз помоћ истраживачког новинарства и друштвених медија

Бела Паланка – Избори за одборнике
22/06/2012
Блаце – Избори за одборнике
22/06/2012

Програм ангажовања младих у Србији у борби против корупције уз помоћ истраживачког новинарства и друштвених медија

print

Програм Уједињених нација за развој у Србији (UNDP) и Агенција за борбу против корупције позивају заинтересоване кандидате са студија журналистике да се пријаве на програм стажирања у невладиним организацијама, укључујући ту посебно и оне које се баве борбом против корупције.

Током стажирања у трајању од 3 – 6 месеци у периоду фебруар – септембар 2013, кандидати ће се ослањати на ресурсе невладиних организација да би произвели истраживачке приче које ће објављивати пре свега на друштвеним медијима, веб сајтовима невладиних организација, блоговима и другим средствима ширења информација на интернету. Невладине организације ће усмеравати и саветовати кандидате и обезбеђивати им информације и полазишта за приче.

Кандидатима ће бити обезбеђена обука у организацији UNDP и Агенције за борбу против корупције која ће им омогућити да квалитетно обаве задатке током стажирања.

На програм могу да се пријаве:
– Студенти четврте године новинарства, студенти журналистике у статусу апсолвента и они који похађају мастер студије новинарства.
– Они који су дипломирали на основним студијама или мастер програму журналистике, или обоје, у прошлој школској години.
– Кандидати чији ниво знања енглеског језика им омогућава да активно учествују у радионицама и прате предавања на енглеском језику, као и да самостално читају и разумеју текстове на енглеском језику (као што су разни медијски и едукативни садржаји).
– Коришћење програма MS Word и Power Point, као и интернета је обавезан услов. Искуство у коришћењу MS Excela и других програма из Microsoft пакета, програма за обраду слика и система за управљање садржајем веб сајтова (content management systems) је пожељно.
– Кандидати који имају интересовање за тему борбе против корупције.

Кандидати ће проћи две фазе селекције. Прва је елиминаторна и заснива се на оцени поднесених докумената. Друга фаза је интервју који може да обухвати тестирање одређених вештина и знања, као што је знање енглеског језика..

Пријаве се могу доставити e-mailom или поштом.
Рок за достављање пријава: 1 децембар 2012.
Сва евентуална питања у вези са конкурсом кандидати могу да поставе на е-маил адресу: youth.sleuth.rs@undp.org

 

Више информација на http://www.undp.org.rs/?event=public.announcement