Primer dobre prakse: Razmena iskustava u izradi plana integriteta

Irig – Izbori za odbornike
25/06/2012
Subotica – Izbori za odbornike
25/06/2012

Primer dobre prakse: Razmena iskustava u izradi plana integriteta

planovisajt
print
Dana15.03.2013. godine u Vrbasu, održan je okrugli sto u okvriru projekta „Podrška u izradi plana integriteta u 6 opština Južnobačkog okruga“, u organizaciji Fondacije za lokalno unapređenje i demokratiju uz podršku Misije OEBS u Srbiji, i stručnu podršku predstavnika Agencije. Projekat je realizovan u opštinama Bački Petrovac, Temerin, Žabalj, Beočin, Sremski Karlovci i Vrbas. Rezultat projekta su izrađeni planovi integriteta za ove opštine, kao i formirana mreža članova radnih grupa opština Južnobačkog okruga i opština Jugozapadne Srbije.

Prvi okrugli sto na temu „Primena dobre prakse i izazovi u izradi planova integriteta“ održan je u novembru 2012. godine u Ečkoj uz podršku Misije OEBS u Srbiji. Predstavnici opština Novi Pazar, Prijepolje, Priboj, Sjenica i Tutin razmenili su svoja iskustva u izradi plana integriteta sa predstavnicima opština Južnobačkog okruga.

Članovi radne grupe za izradu plana integriteta opštine Novi Pazar Malića Plojović i Milena Ilić, su svoja iskustva u izradi plana integriteta prenele i ostalim učesnicima. Održano je nekoliko radnih sastanaka, a proces je zaokružen na sastanku održanom u Vrbasu.