Premijer i predsednica Narodne skupštine podržali rad Agencije

Devenport_u__ACAS
Šef Delegacije Evropske unije u poseti Agenciji za borbu protiv korupcije
11/03/2014
Deseta sednica odbora Agencije
26/05/2010

Premijer i predsednica Narodne skupštine podržali rad Agencije

print

Agencija za borbu protiv korupcije je, kao samostalno, regulatorno telo, značajna institucija u borbi protiv korupcije i njen rad na sprovođenju Zakona ima punu podršku Vlade Republike Srbije, zaključak je sa današnjeg sastanka premijera Republike Srbije, Mirka Cvetkovića i predstavnika Agencije.

Povod sastanka bio je dogovor o saradnji na sprovođenju Strategije za borbu protiv korupcije, Akcionog plana kao i rad na utvrđivanju smernica za planove integriteta. U ime Agencije za borbu protiv korupcije sastanku su prisustvovali predsednik Odbora Agencije, prof. dr Čedomir Čupić, zamenica predsednika Odbora Agencije, prof. dr Tanja Miščević i direktorka Agencije, Zorana Marković.

Na konferenciji za novinare u Narodnoj skupštini predstavljeno je istraživanje TNS Medijum Galup o ispitivanju javnog mnjenja u Srbiji o korupciji. O istraživanju su, osim direktorke Agencije, govorili i predsednica Narodne skupštine, Slavica Đukić – Dejanović, stalni koordinator Ujedinjenih nacija, Vilijam Infante i predstavnik TNS Medijum Galup, Srbobran Branković.

Nakon konferencije za novinare, direktorka Agencije i predsednik Odbora Agencije bili su na sastanku sa predsednicom Narodne Skupštine koja je istakla značaj saradnje i zajedničkog nastupa Narodne skupštine i Agencije u borbi protiv korupcije.