Премијер и председница Народне скупштине подржали рад Агенције

Devenport_u__ACAS
Шеф Делегације Европске уније у посети Агенцији за борбу против корупције
11/03/2014
Десета седница одбора Агенције
26/05/2010

Премијер и председница Народне скупштине подржали рад Агенције

print

Агенција за борбу против корупције је, као самостално, регулаторно тело, значајна институција у борби против корупције и њен рад на спровођењу Закона има пуну подршку Владе Републике Србије, закључак је са данашњег састанка премијера Републике Србије, Мирка Цветковића и представника Агенције.

Повод састанка био је договор о сарадњи на спровођењу Стратегије за борбу против корупције, Акционог плана као и рад на утврђивању смерница за планове интегритета. У име Агенције за борбу против корупције састанку су присуствовали председник Одбора Агенције, проф. др Чедомир Чупић, заменица председника Одбора Агенције, проф. др Тања Мишчевић и директорка Агенције, Зорана Марковић.

На конференцији за новинаре у Народној скупштини представљено је истраживање ТНС Медијум Галуп о испитивању јавног мњења у Србији о корупцији. О истраживању су, осим директорке Агенције, говорили и председница Народне скупштине, Славица Ђукић – Дејановић, стални координатор Уједињених нација, Вилијам Инфанте и представник ТНС Медијум Галуп, Србобран Бранковић.

Након конференције за новинаре, директорка Агенције и председник Одбора Агенције били су на састанку са председницом Народне Скупштине која је истакла значај сарадње и заједничког наступа Народне скупштине и Агенције у борби против корупције.