Представници Агенције за борбу против корупције на обуци о интегритету у Холандији

Позив за подношење понуда за Јавну набавку мале вредности услуга посредовања за организацију превоза, хотелских услуга и закупа пословног простора
26/03/2019
Други јавни позив за пријављивање кандидата за посматраче изборне кампање
01/04/2019

Представници Агенције за борбу против корупције на обуци о интегритету у Холандији

print
Представници Агенције за борбу против корупције Драгана Крунић и Предраг Кнежевић учествовали су на обуци о интегритету, која је, у организацији Хашке академије, Правног факултета у Лајдену и Хелсиншког комитета, одржана у Холандији. Том приликом представили су механизме оснаживања интегритета и превенције корупције, које примењује Агенција.

Обука је усмерена на јачање капацитета државних службеника у области креирања и примене јавних политика за јачање индивидуалног и институционалног интегритета. Кроз интерактивне сесије, које су обухватиле теоријска и практична знања, као и студијске посете, учесници су упознати са најбољим праксама у домену јавних политика за унапређење интегритета на међународном нивоу, као и у Европској унији. Обрађене су и теме улога и одговорности различитих актера у промовисању интегритета државних службеника, а посебна пажња посвећена је изазовима и етичким дилемама у процесу примене различитих механизама за јачање интегритета, као и решењима за њихово превазилажење. Након успешно завршеног програма учесници су представили план за јачање интегритета, који ће применити у даљем раду.

Обука је одржана у оквиру Матра програма јачања капацитета у области владавине права, који подржава Влада Краљевине Холандије.