Predstavljeno istraživanje „Integritet sudova iz perspektive korisnika njihovih usluga“

Agencija podnela krivičnu prijavu protiv Šutanovca
08/08/2012
Raspisan VI konkurs za stažiranje u Agenciji
10/08/2012

Predstavljeno istraživanje „Integritet sudova iz perspektive korisnika njihovih usluga“

za_sajt
print

Agencija za borbu protiv korupcije održala je danas predstavljanje rezultata istraživanja „Integritet sudova iz perspektive korisnika njihovih usluga“ koje je sprovedeno na uzorku od 1320 korisnika usluga sudova, a u uzorak je uključeno 30 sudova, opštih sudova i sudova posebne nadležnosti. Ciljevi istraživanja su utvrđivanje ne/zadovoljstva korisnika institucija javnog sektora uslugama koje im pružaju organi javne vlasti, procena integriteta organa javne vlasti iz perspektive korisnika usluga javnog sektora i identifikacija tačaka koje sadrže rizik na korupciju, zloupotrebe i druge nepravilnosti u radu koje narušavaju ostvarivanje prava građana.
Foto galerija

Prezentacija je bila namenjena predstavnicima medija, kao i predstavnicima institucija i organizacija koje se bave pravosuđem, a organizovana je uz podršku Fondacije Konrad Adenauer. U ime Fondacije prisutnima se obratio direktor Fondacije, Henri Bohnet, naglasivši da „tajming istraživanja nije mogao da bude bolji zbog početka skrininga“, a direktorka Agencije za borbu protiv korupcije, Tatjana Babić, istakla je da je „posle državne uprave, korupcija u pravosuđu oblast na koju se odnosi najveći broj predstavki dostavljenih Agenciji, kao i da se građani najviše žale na neefikasnost u postupanju i na odluke, na koje Agencija ne može da utiče“.

Ovde možete pogledati/preuzeti prezentaciju istraživanja, dok integralni tekst istraživanja možete pogledati/preuzeti u baneru „Istraživanja i analize“