Представљено истраживање „Интегритет судова из перспективе корисника њихових услуга“

Скупштина Републике Србије alt
Seminar for New Deputies
03/07/2014

Представљено истраживање „Интегритет судова из перспективе корисника њихових услуга“

za_sajt
print

Агенција за борбу против корупције одржала је данас представљање резултата истраживања „Интегритет судова из перспективе корисника њихових услуга“ које је спроведено на узорку од 1320 корисника услуга судова, а у узорак је укључено 30 судова, општих судова и судова посебне надлежности. Циљеви истраживања су утврђивање не/задовољства корисника институција јавног сектора услугама које им пружају органи јавне власти, процена интегритета органа јавне власти из перспективе корисника услуга јавног сектора и идентификација тачака које садрже ризик на корупцију, злоупотребе и друге неправилности у раду које нарушавају остваривање права грађана.
Фото галерија

Презентација је била намењена представницима медија, као и представницима институција и организација које се баве правосуђем, а организована је уз подршку Фондације Конрад Аденауер. У име Фондације присутнима се обратио директор Фондације, Хенри Бохнет, нагласивши да „тајминг истраживања није могао да буде бољи због почетка скрининга“, а директорка Агенције за борбу против корупције, Татјана Бабић, истакла је да је „после државне управе, корупција у правосуђу област на коју се односи највећи број представки достављених Агенцији, као и да се грађани највише жале на неефикасност у поступању и на одлуке, на које Агенција не може да утиче“.

Овде можете погледати/преузети презентацију истраживања, док интегрални текст истраживања можете погледати/преузети у банеру „Истраживања и анализе“