Посета студената Универзитета Унион-Никола Тесла

Почетак трећег циклуса израде плана интегритета
17/05/2021
Расписан нови јавни конкурс за доделу финансијских средстава удружењима (ОЦД)
17/05/2021

Посета студената Универзитета Унион-Никола Тесла

print
Студенти четврте године Факултета за пословне студије и право-смер безбедност, Универзитета Унион-Никола Тесла посетили су Агенцију и у оквиру практичне наставе на тему Аналитика и безбедносна обрада података, упознали се са њеним радом. Драган Сикимић, директор Агенције поздравио је студенте и истакао важност усавршавања у области која представља битан сегмент рада Агенције. „Агенција је у сталној потрази за стручним кадром, који ће знањем и иновативним приступом допринети спречавању корупције“, нагласио је Сикимић, и предложио наставак сарадње кроз облике стручне праксе у наредном периоду.

Студенти су упознати са историјатом и надлежностима Агенције, законском оквиру њеног поступања као и сарадњом са другим државним органима. Представнице Агенције су презентовале рад по представкама грађана, и појасниле улогу Агенције у овом облику активног учешћа јавности у области спречавања корупције. Кроз дискусију о регистрима које Агенција води, наглашен је безбедносни оквир и различити облици заштите података у њима.
Посета студената је реализована посредством Истраживачког центра за одбрану и безбедност у домену сарадње Агенције са организацијама цивилног друштва.