Одржана трибина поводом новог Закона о финансирању политичких активности и надлежностима Агенције током избора

Позив политичким субјектима за учешће на онлајн обуци
21/02/2022
Прва обука за лобисте у  2022. години
24/02/2022

Одржана трибина поводом новог Закона о финансирању политичких активности и надлежностима Агенције током избора

print
Први пут је у организацији Агенције за спречавање корупције одржана онлајн трибина којој су заједно присуствовали, разговарали и питали представници политичких субјекта, НВО и медија а поводом новог Закона о финансирању политичких активности и његове примене као и о надлежностима које Агенција за спречавање корупције има током изборног процеса.

Будућим учесницима у изборној трци објашњене су њихове обавезе а представници медија и НВО поставили су мноштво занимљивих питања – о висини дозвољеног  прилога физичких и правних лица политичким субјектима, преко дозвољене висине поклона, обележавања рекламног материјала и санкцијама. Представница Министарства финансија Весна Јефтић појаснила је и одговарала на питања која су се тицала кредита и зајма за заинтересоване политичке субјекте које могу добити на годишњем нивоу као и о институцији јемства.

Испред Агенције говорили су помоћник директора Душан Јеличић из Сектора за финансирање политичких активности и његове колегинице Алмира Медуњанин и Лариса Милановић. Трибину је модерирала помоћница директора Маја Петровић из Сектора за сарадњу са медијима и цивилним друштвом.