Одржана радионица „Да ли је лобирање у Републици Србији почело?“

Јавни конкурс за попуњавање извршилачког радног места у Агенцији за спречавање корупције
01/06/2022
Објављенa Статистичка анализа Каталога поклона примљених у 2021. години
03/06/2022

Одржана радионица „Да ли је лобирање у Републици Србији почело?“

print
Агенција за спречавање корупције је у среду, 01.06.2022. године у просторијама Палате Србије организовала Радионицу под називом „Да ли је лобирање у Републици Србији почело?Циљ одржавања прве радионице на тему лобирања у 2022. години је био размена резултата, искустава и изазова свих учесника у активности лобирања током примене Закона о лобирању, а нарочито привредних субјеката и удружења, као потенцијалних нерегистрованих лобиста, али и корисника лобирања.

На позив Агенције, радионици су присуствовали лобисти, јавни функционери, представници Привредних комора Србије и Војводине, као и Америчке привредне коморе, представници НАЛЕДА, Уније послодаваца Србије и Уније пословних жена Србије.

У уводној речи, Верка Атанасковић, помоћница директора Агенције у Сектору за сукоб интереса и питања лобирања представила је досадашње резултате рада Агенције у примени Закона о лобирању, и том приликом истакла значај спровођења лобирања као легитимне легалне активности.

Учесници радионице су исказали задовољство због организовања овог вида састанка и  прилике да на једном месту међусобно, и у сарадњи са Агенцијом, размене искуства и истакну идеје за даље кораке у примени Закона о лобирању.