Održana panel diskusija o finansiranju političkih stranaka u Srbiji

Agencija donela novi Pravilnik o posmatračima izborne kampanje
25/01/2016
Panel – 26. januar 2016.
27/01/2016

Održana panel diskusija o finansiranju političkih stranaka u Srbiji

print
DSC01773Danas je u Palati Srbija održana panel diskusija pod nazivom „Finansiranje političkih stranaka u Srbiji – efekti kontrole“ u organizaciji Agencije za borbu protiv korupcije, uz podršku Projekta za reformu pravosuđa i odgovornu vlast USAID i Misije OEBS u Srbiji.

Na panelu su kao uvodničari govorili: Tatjana Babić, direktorka Agencije za borbu protiv korupcije, Peter Burkhard, šef Misije OEBS u Srbiji i Gordon Dugud, zamenik šefa misije Ambasade SAD.

U panelu o efektima primene propisa koji regulišu finansiranje političkih aktivnosti govorili su Radoslav Sretenović, predsednik Državne revizorske institucije, Marijana Trifunović – Stefanović iz Projekta za reformu pravosuđa i odgovornu vlast USAID, a Izveštaj o finansiranju političkih subjekata u 2014. godini predstavila je Katarina Klara Dakić, pomoćnica direktora u Sektoru za kontrolu finansiranja političkih aktivnosti.

U panelu o kontroli finansiranja političkih aktivnosti iz perspektive političkih subjekata, organizacija civilnog društva i medija govorili su: Veroljub Arsić, potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije iz Srpske napredne stranke, Vladimir Goati, predsednik Transparentnosti Srbija, Đorđe Vuković, programski direktor CESID i Zoran Gavrilović, direktor Biroa za društvena istraživanja.

Sažetak o Izveštaju o finansiranju političkih subjekata u 2014. godini možete preuzeti ovde.

Izveštaj o finansiranju političkih subjekata u 2014. godini u celini možete preuzeti ovde.

Galerija