Одржана два семинара „Механизми за борбу против корупције у Србији“

10. седница Одбора Агенције
12/07/2011
Служба за контролу финансирања политичких субјеката
19/06/2012

Одржана два семинара „Механизми за борбу против корупције у Србији“

Vesti
print

Одсек за програме обуке Агенције за борбу против корупције је у два термина,      од 26 – 28. септембра и од 12 –  14. октобра организовао семинар под називом Механизми за борбу против корупције у Србији за студенте завршних година студија и дипломце који су конкурисали на досадашња три конкурса за обављање стручне праксе у Агенцији.

Тродневни семинари су одржани с циљем упознавања полазника са мандатом Агенције за борбу против корупције, механизмима за борбу против корупције, као и с циљем оснаживања капацитета полазника за јачање личног, али и друштвеног и институционалног интегритета једнога дана када буду радно ангажовани.

Фото галерија

Методолошки концепт семинара је подразумевао комбинацију радионичарског рада и предавања која су одржали запослени у Агенцији за борбу против корупције, стручњаци за одређене сегменте рада Агенције и један члан Одбора.

По завршетку семинара учесници су истакли да је презентован садржај имао високу информативну вредност и да је значајно утицао на формирање слике о релевантности рада Агенције за борбу против корупције у савременом друштвеном тренутку. Такође, генерална импресија учесника је да је семинар допринео повећању корпуса знања и личног увида о моћи превентивних механизама за борбу против корупције.

Исти семинар за трећу групу полазника биће одржан од 9. до 11. новембра 2011. године.