Обука о плановима интегритета одржана за представнике система просвете у Кузмину

Реаговање на закључке Посматрачке мисије Црте
31/03/2022
Представнице Агенције на конференцији о спречавању прања новца и финансирања тероризма
14/04/2022

Обука о плановима интегритета одржана за представнике система просвете у Кузмину

print

Представници Одсека за планове интегритета и анализу ризика од корупције одржали су обуку којој је присуствовао представник школске управе и 38 секретара, професора, наставника и васпитача. Обука је организована у основној школи „Бранко Радичевић“ у Кузмину на иницијативу директора и секретара основне школе, који су и присуствовали обуци.

Циљ обуке био је да се присутнима представи важност израде планова интегритета као превентивног антикорупцијског механизма и његовог ефикасног спровођења. У првом делу, полазници су имали прилику да се упознају са појмом, значајем и сврхом израде плана интегритета, примерима из праксе као и да решавањем задатка, практично вежбају како се процењују ризици од корупције и одређују мере за њихово спречавање.

У другом делу обуке представљена је  апликација за израду, спровођење и извештавање о плановима интегритета у трећем циклусу, улога координатора односно радне групе, начин уноса и кључне функционалности  апликације.

Током обуке учесницима је представљено видео упутство за процену ризика од корупције (доступно на: www.youtube.com/watch?v=NE2ZNFd-mgM) и подељен им је инфографика са фазама и роковима за израду и спровођење плана интегритета у трећем циклусу.