Обележавање завршетка USAID Пројекта за одговорну власт

Агенција успешно завршила председавање Мрежом институција за спречавање корупције
13/01/2022
Подсетник за установе о обавези похађања обуке о етици и интегритету
24/01/2022

Обележавање завршетка USAID Пројекта за одговорну власт

print
Директор Агенције за спречавање корупције Драган Сикимић учествовао је са сарадницима на онлајн догађају поводом обележавања завршетка USAID Пројекта за одговорну власт (USAID GAI).
Реч је о четворогодишњем пројекту, вредном 8,5 милиона долара, чија реализација је започела у фебруару 2018. године, са циљем унапређења одговорности власти на националном и локалном нивоу.
Агенција за спречавање корупције била је један од кључних партнера на пројекту.
Стратешко и оперативно планирање, оснаживање сарадње са прекршајним судовима и тужилаштвима, јачање аналитичких и истраживачких капацитета, израда модела аката за спровођење мера из плана интегритета, креирање Методологије за праћење и извештавање о примени локалног антикорупцијског плана, израда Методологије за анализу извештаја о имовини и приходима јавних функционера у поступку провере са пратећим обукама, спровођење активности предвиђених Акционим планом за Поглавље 23, међу којима је и израда Приручника за препознавање и управљање ситуацијама сукоба интереса и неспојивости функција, неке су од активности, које су у протеклим годинама подржане посредством овог пројекта.
Филм о пројекту доступан је на овом линку