Надежда Увановић, помоћник директора у Сектору за послове контроле

Саопштење Одбора Агенције поводом Аутентичног тумачења одредбе члана 2. алинеја друга Закона о Агенцији за борбу против корупције
26/12/2013
Изјава директорке Агенције за борбу против корупције, Татјане Бабић, поводом Нацрта закона о уређењу простора и изградње
21/12/2013

Надежда Увановић, помоћник директора у Сектору за послове контроле

print

Надежда Увановић, помоћник директора у Сектору за послове контроле

Ову функцију обавља од септембра 2010. године. Сектор обухвата Одељење за контролу имовине функционера и Одељење за контролу финансирања политичких субјеката.

У периоду од 2003. до 2006. године обављала је послове финансијског директора у предузећу „Колубара“, Београд, где је касније наставила са радом консултанта. Пре тога је била заменик директора Савезних робних резерви СЦГ као и потпредседник за економске послове Холдинг система ЕИ Ниш.

Послове начелника буџета Министарства финансија РС обављала је до 1991. године када постаје специјални саветник координатора целокупног финансирања образовања у Министарству просвете РС.

Од 1971 до 1981. године радила је као руководилац инспекције прихода, између осталог на испитивању порекла имовине, а затим као начелник буџета за финансије у Републичком хидрометеоролошком заводу Србије.

Дипломирала је на Економском факултету у Београду 1970. године, похађала последипломске студије на Правном факултету у Београду (друштвено-економски смер). Учествовала је у изради закона и других прописа, радила више стручних публикација из области финансија, радила као предавач на саветовањима и семинарима и учествовала у изради и реализацији међународних пројеката у области финансија и спровођењу контролних механизама.

Од 1. јануара 2012. специјални саветник директора Агенције за борбу против корупције.