Национална антикорупцијска кампања

Беочин – Избори за одборнике
26/06/2012
Медијана (Ниш) – Избори за одборнике
26/06/2012

Национална антикорупцијска кампања

Fotokampanja
print

Агенција за борбу против корупције уз подршку Делегације Европске уније у Републици Србији започела је националну антикорупцијску кампању за подизање свести јавности у оквиру пројекта „Подршка раду Агенције за борбу против корупције“ – ЕУ ИПА 2008.
Главни циљеви кампање за подизање свести јавности су: разумевање јавности на тему корупције и разумевање механизама за превенцију корупције. Кампања обухвата интегрисану комуникацију кроз различите канале: телевизију, радио, интернет, летке, постере, брошуре, друштвене медије и посебне активности.

„Борба против корупције на националном и локалном нивоу представља за Србију један од најзначајнијих изазова. Грађани, с пуним правом, захтевају да им омогућимо живот у уређеном друштву које неће сваког дана, изнова, да разара нова корупционашка афера. Агенција као институција, основана је да буде место које обједињује друштвене напоре у циљу јачања интегритета друштва. Борба против корупције не сме се, међутим, бирократизовати. Одговорност за суштинску промену понашања и давање личног примера мора да крене одозго. Али – време се не сме губити, па се промене морају започети и одоздо“, изјавила је Татјана Бабић, директор Агенције за борбу против котупције додајући да ће Агенција учиниће све да заслужи поверење грађана и да допринесе стварању услова за јачање интегритета јавних функционера и интегритета органа јавне власти.

Креативни концепт кампање осмислила је маркетиншка агенције Dratf FCB + Afirma. Видео спот је режирао Срдан Голубовић, аутор филмова „Апсолутних сто“ , „Клопка“, „Кругови“. Кампања је лансирана 30. марта 2013. године на друштвеним мрежама Facebook (www.facebook.com/www.acas.rs) и Twitter (@NeKorupciji) а од 10. априла грађани ће моћи да прате кампању на телевизији, радију, у новинама и наравно на сајту кампање www.prijavikorupciju.rs.