Млади против корупције

greco
Агенција на 61. заседању Групе земаља за борбу против корупције
22/10/2013
Прес новембар 2012.
03/12/2012

Млади против корупције

mladi_protiv1
print

Предавачи који су обучени у Агенцији за борбу против корупције одржали су прву радионицу ученицима Шесте београдске гимназије 24. октобра. Овом радионицом, која има за циљ едукацију ученика основних и средњих школа о корупцији и механизмима помоћу којих се могу борити против ње, започета је реализација пројекта „Млади против корупције“.
Организатор пројекта је Омладински одбор за образовање у партнерству са Иницијативом за друштвену одговорност, a уз финансијску подршку Амбасаде Краљевине Норвешке. Циљ едукација је смањење нивоа корупције у Србији, кроз развој одговорног, информативног, толерантног, етичког, пристојног и креативног јавног мњења које ће имати прилику да у будуће препозна облике корупције и делује против њих. На часовима се интерактивно обрађују појмови везани за корупцију и свакодневне ситуације у школи у којима се јавља неетичко понашање.

Пројектом је предвиђено 50 школских часова на којима се интерактивно обрађују појмови везани за корупцију и свакодневне ситуације у школи у којима се јавља неетичко понашање, а одржаће их пет тимова едукованих тренера у 12 школа у Београду – шест основних и шест гимназија.