Конференција поводом Међународног дана борбе против корупције

Недопустиво обраћање народног посланика Агенцији за борбу против корупције
07/12/2015
РЕЗУЛТАТИ Конкурса за ученике, студенте и просветне раднике поводом 9. децембра, Међународног дана борбе против корупције
09/12/2015

Конференција поводом Међународног дана борбе против корупције

print
Znak-Horizontalno-CirilicaПоводом обележавања 9. децембра, Међународног дана борбе против корупције, Агенција за борбу против корупције организује конференцију „Новинари као партнери у борби против корупције“. Конференција се одржава у Палати Србија са почетком у 11 часова. Уводна излагања имаће Татјана Бабић, директор Агенције за борбу против корупције, Љиљана Смајловић, председник УНС, Вукашин Обрадовић, председник НУНС и Мирослав Милићевић, Савет за борбу против корупције. У другом делу Конференције, говориће новинари: Сузана Трнинић, РТВ Б92, Сандра Петрушић, НИН, Предраг Благојевић, Јужне вести, Биљана Баковић, Политика и Снежана Ровчанин, Вечерње Новости. У оквиру Конференције биће додељене и награде „Верица Бараћ“, које додељује Савет за борбу против корупције, као и захвалнице Агенције новинарима који су допринели препознатљивости институције.

Конференција је намењена представницима медија, новинарским удружењима, јавној управи, независним државним органима, међународним организацијама, цивилном друштву. Конференција је посвећена новинарима који прате рад Агенције и доприносе препознатљивости институције у јавности.

Циљ конференције је вишеструк. С једне стране, Агенција је пошла од свог стратешког циља: укључивање јавности у борбу против корупције кроз побољшање обавештености о надлежностима, активностима и постигнутим резултатима Агенције. Наведени циљ је и посредан, јер отвара и додатна питања: између јавности и Агенције налазе се медији, односно новинари. Желели смо да и они говоре о својим искуствима и виђењима стања у њиховој професији. Полазимо од тога да су професионализам и поштовање етичких стандарда, као и лични интегритет и одговорност кључни елементи успешног посредовања са јавношћу у заштити јавног интереса.