Италијанска делегација посетила Агенцију

Председник италијанске националне антикорупцијске институције у Агенцији
18/02/2015
Потписан Протокол о уступању апликативног софтвера са Делегацијом Црне Горе
23/02/2015

Италијанска делегација посетила Агенцију

print
DSC01452Директорка Агенције за борбу против корупције Татјана Бабић данас се састала са Рафаелом Кантонеом, шефом италијанске антикорупцијске институције због сродних овлашћења у области борбе против корупције.

Имајући у виду комплементарну природу надлежности институција, директори су размотрили могућности будућег формализовања сарадње кроз закључивање Меморандума о разумевању као и одржавања редовних консултација.

У Италијанској делегацији били су још: Ђузепе Манцо амбасадор Италије у Србији, Луиђи Макота генерални инспектор у Министарству иностраних послова Италије и Косимо Триполи, пуковник италијанске финансијске полиције.
Дискусија је посебно била усмерена на примере добре праксе из домена контролних и надзорних надлежности антикорупцијске институције у Италији, надзором над спровођењем стратегије, проблемом сукоба интереса, контроле имовине посебно у погледу откривања, прикупљања доказа, административних истрага и политике санкционисања, као и механизама за јачање интегритета јавних функционера.

Како је реч о земљи чланици ЕУ, важна тема о којој се расправљало била су искуства Италије која Србија може да користи у склопу преговарачког поглавља 23 односно потпоглавља борбе против корупције.

Фото галерија