Одлука о избору посматрача изборне кампање за 2020.
24/02/2020
Успешна сарадња Агенције и IFES-a
27/02/2020

IFES обука

print
  Представници Агенције за борбу против корупције присуствују обуци посвећеној мониторингу изборних кампања и контроли финансирања политичких субјеката. Овај дводневни скуп се одржава у Београду и намењен је јачању капацитета запослених како у Сектору за контролу финансирања политичких активности тако и будућих централних координатора посматрача изборних кампања.
Тренинг је организован уз стручну подршку Међународне фондације за изборне системе из Вашингтона  (IFES) чија је пажња у Србији усмерена на повећање интегритета и транспарентности изборног процеса. О значају грађанског ангажмана у процесу надгледања изборних радњи као и предлозима за унапређење мониторинга изборне кампање говорио је др Магнус Охман, директор Канцеларије IFES у Прагу.
Агенција за борбу против корупције је посвећена континуираном усавршавању и јачању својих кадровских и техничких капацитета које спроводи уз помоћ домаћих и међународних партнера. Ова обука је резултат успостављене нове сарадње са Фондацијом IFES која је глобални лидер у области промоције демократије у изборним процесима и присутна је у више од 145 земаља.