Експертска мисија Европске комисије у Агенцији

Велика Плана – Избори за одборнике
22/06/2012
Велико Градиште – Избори за одборнике
22/06/2012

Експертска мисија Европске комисије у Агенцији

za_sajt
print

Представници Агенције за борбу против корупције састали су се данас са експертима Европске комисије за област владавине права, Лауром Стефан и Јуријем Шкрбецом, поводом наставка мисије за процену развоја кључних аспеката владавине права у Србији, анализе постојећег стања и припреме за аналитички преглед законодавства у циљу отварања преговора за поглавља 23 и 24 о приступању Европској унији. Агенција је објаснила свој мандат и изнела резултате на пољу сукоба интереса, контроле имовине, финансирања политичких субјеката, стратегије, планова интегритета итд.

Мисија подразумева четири тематске целине: општа политика у области правосудног система, борба против корупције, борба против организованог криминала и других озбиљних облика криминала и економска и социјална права и борба против дискриминације.

Осим Агенције, експерти мисије одржаће састанке и са представницима Кабинета првог потпредседника Владе задуженог за одбрану, безбедност и борбу против корупције и криминала, Министарства правде и државне управе, Кабинета министра унутрашњих послова, Врховног касационог суда, Републичког јавног тужилаштва и Савета за борбу против корупције.