Шеф Делегације Европске уније у посети Агенцији за борбу против корупције

Скупштина Републике Србије alt
Seminar for New Deputies
03/07/2014

Шеф Делегације Европске уније у посети Агенцији за борбу против корупције

Devenport_u__ACAS
print

Директор Агенције за борбу против корупције Татјана Бабић и заменик директора Владан Јоксимовић примили су амбасадора Мајкла Девенпорта, шефа Делегације Европске уније у Републици Србији 10. марта 2014. године. Ово је прва посета Мајкла Девенпорта Агенцији. Теме разговора биле су сарадња Агенције са Делегацијом ЕУ и учешће у преговарачком процесу за приступање ЕУ у оквиру поглавља 23.

Шеф делегације ЕУ Мајкл Девенпорт указао је на то да Агенција као независан државни орган има значајну улогу у борби против корупције, као и у самом преговарачком процесу за чланство Србије у ЕУ. Амбасадор Дeвенпорт се интересовао и за активности Агенције у текућем изборном и постизборном процесу, имајући у виду њену улогу у контроли финансирања странака и законитом коришћењу јавних ресурса.

Директор Агенције Татјана Бабић упознала је шефа Делегације ЕУ са надлежностима и резултатима рада Агенције у прошлој години, као и планираним активностима у наредном периоду. Такође, она је истакла значај што скоријих измена и допуна Закона о Агенцији за борбу против корупције и Закона о контроли финансирања политичких активности, као и неопходност даљег јачања капацитета Агенције.