Dodeljene nagrade za najbolje radove

Pres januar 2013.
01/02/2013
Zorana_Markovic_SBPK_020_photo-Darko_Stanimirovic
Zorana Marković, direktor Agencije za borbu protiv korupcije od 2009. do 2012. godine
01/02/2013

Dodeljene nagrade za najbolje radove

Dodela_nagrada
print

Danas u Palati „Srbija“ dodeljeni su nagrade učesnicima konkursa „Kad malo bolje razmislim“, koji je Agencija za borbu protiv korupcije raspisala povodom Međunarodnog dana borbe protiv korupcije. Na adresu Agencije stigla su 423 rada, a žiri je izabrao najbolje u kategorijama likovni i literarni rad, plakat, kratki film, kao i priprema časa na temu borbe protiv korupcije.

Tatjana Babić, direktorka Agencije, naglasila je da su deca ne samo naša budućnost, već istovremeno slika sadašnjice, svedočanstvo rada i truda i sveukupne atmosfere u kojoj odrastaju, a da je odrastanje dece sa svešću o drugima i svetu koji ih okružuje posao svih, posebno onih koji im prenose znanje. Direktorka je izrazila zadovoljstvo što su ove godine na konkursu učestvovali i nastavnici. Istakla je da je rad na dobrobit svih, bez očekivanja posebne nagrade, nešto što svi treba da nauče, jer je takav rad nagrada sam po sebi, a temelji se postavljaju upravo u detinjstvu, primerom koji daju odrasli.
Foto galerija

Nagrade su uručili direktorka Agencije i Filip Vukša, građanski aktivista, koji je pozvao prisutne da krenu od sebe i svojim primernim ponašanjem učestvuju u stvaranju novog i boljeg društva u kojem svi zajedno treba da živimo, ali i svi zajedno da brinemo o njemu.

Knjige, koje su deo nagrada, darivale su Izdavačke kuće „Laguna“ i „Dereta“i Zavod za udžbenike.