Додељене награде за најбоље радове

Прес јануар 2013.
01/02/2013
Zorana_Markovic_SBPK_020_photo-Darko_Stanimirovic
Зорана Марковић, директор Агенције за борбу против корупције од 2009. до 2012. године
01/02/2013

Додељене награде за најбоље радове

Dodela_nagrada
print

Данас у Палати „Србија“ додељени су награде учесницима конкурса „Кад мало боље размислим“, који је Агенција за борбу против корупције расписала поводом Међународног дана борбе против корупције. На адресу Агенције стигла су 423 рада, а жири је изабрао најбоље у категоријама ликовни и литерарни рад, плакат, кратки филм, као и припрема часа на тему борбе против корупције.

Татјана Бабић, директорка Агенције, нагласила је да су деца не само наша будућност, већ истовремено слика садашњице, сведочанство рада и труда и свеукупне атмосфере у којој одрастају, а да је одрастање деце са свешћу о другима и свету који их окружује посао свих, посебно оних који им преносе знање. Директорка је изразила задовољство што су ове године на конкурсу учествовали и наставници. Истакла је да је рад на добробит свих, без очекивања посебне награде, нешто што сви треба да науче, јер је такав рад награда сам по себи, а темељи се постављају управо у детињству, примером који дају одрасли.
Фото галерија

Награде су уручили директорка Агенције и Филип Вукша, грађански активиста, који је позвао присутне да крену од себе и својим примерним понашањем учествују у стварању новог и бољег друштва у којем сви заједно треба да живимо, али и сви заједно да бринемо о њему.

Књиге, које су део награда, даривале су Издавачке куће „Лагуна“ и „Дерета“и Завод за уџбенике.