Ciklus seminara po Srbiji – Zrenjanin, Kovačica, Kragujevac, Paraćin, Bor, Zaječar

Lapovo – Izbori za odbornike
20/06/2012
Loznica – Izbori za odbornike
20/06/2012

Ciklus seminara po Srbiji – Zrenjanin, Kovačica, Kragujevac, Paraćin, Bor, Zaječar

print

Agencija za borbu protiv korupcije tokom aprila i maja organizuje seminare u više gradova i opština u Republici Srbiji. Seminari „Izrada plana integriteta“ i „Obuke o ličnoj i profesionalnoj etici i integritetu kao mehanizam za borbu protiv korupcije“ namenjeni su zaposlenima koji su imenovani za članove radnih grupa za izradu plana integriteta, kao i odgovornima za kadrovska pitanja u institucijama u kojima rade.

Seminar „Izrada plana integriteta“ obrađuje sledeće sadržaje: pojam, cilj i značaj plana integriteta; uporedna praksa i izrada plana integriteta prema usvojenim nacrtima; razjašnjenje spornih pitanja vezanih za izradu plana integriteta u elektronskoj aplikaciji.

Na seminaru „Obuke o ličnoj i profesionalnoj etici i integritetu kao mehanizam za borbu protiv korupcije“ biće obrađene teme: sprovođenje obuka zaposlenih o ličnoj i profesionalnoj etici i integritetu kao mehanizam za sprečavanje korupcije; etika i upravljanje ljudskim resursima.

U cilju pružanja direktne podrške ovim ciljnim grupama, ali i obaveštavanju šire javnosti o aktivnostima Agencije, seminari će biti realizovani u svim većim gradovima na teritoriji Srbije uz mogućnost prisustva predstavnika medija.

Seminari su zakazani u sledećim opštinama i gradovima:

  Prokuplje, 09. april, zgrada Opštine Prokuplje (u svečanoj i u skupštinskoj sali), Nikodija Stojanovića 2, sa početkom u 10:30č, za ciljnu grupu sa teritorija opština Kuršumlija, Blace i Žitorađa, kao i grada Prokuplja.

  Niš, 10. april, hotel „Best Western-My Place“ (grupa zaposlenih koji se bave kadrovskim pitanjima), Kej 29. decembar bb, i Regionalna privredna komora Niš (grupa za članove radnih grupa za izradu plana integriteta), Dobrička 2, sa početkom u 10:00č, za ciljnu grupu sa teritorija opština Ražanj, Aleksinac, Svrnjig, Merošina, Doljevac, Gadžin Han, Bela Palanka, Dimitrovgrad, Babušnica i gradova Niš i Pirot.

  Leskovac, 11. april, Centar za stručno usavršavanje u obrazovanju, (u dve sale), Leskovačkog odreda 6, sa početkom u 10:00č, za ciljnu grupu sa teritorija opština Medveđa, Bojnik, Lebane, Vlasotince, Crna Trava i grada Leskovca.

  Vranje, 12. april, hotel „Vranje“, (u dve sale), Trg republike 4, sa početkom u 10:00č, za ciljnu grupu sa teritorija opština Preševo, Bujanovac, Trgovište, Bosilegrad, Surdulica, Vladičin Han i grada Vranja.

  Zrenjanin, 18. april, hotel „Vojvodina“ (u dve sale), Trg slobode 3, sa početkom u 10:00 za oba seminara, za ciljnu grupu sa teritorija opština Novi Bečej, Nova Crnja, Žitište, Sečanj i Grada Zrenjanina.

  Kovačica, 19. april, hotel „Relaks“ (u dve sale), Vinogradska 2, sa početkom u 10:00 za oba seminara, za ciljnu grupu sa teritorija opština Opovo, Kovačica, Alibunar, Kovin, Plandište, Vršac, Bela Crkva i Grada Pančeva.

  Kragujevac, 23. april, hotel „Šumarice“ (u dve sale), Desankin venac bb Šumarice, sa početkom u 10:00 i 13:00 za seminar o planovima integriteta, odnosno u 10:00 za seminar o obukama o etici za ciljne grupe sa teritorija opština Aranđelovac, Topola, Rača, Lapovo, Batočina, Knić i Grada Kragujevca.

  Paraćin, 24. april, hotel „Petrus“ (dve sale), Nikole Pašića bb, sa početkom u 10:00 za oba seminara, za ciljnu grupu sa teritorija opština Paraćin, Svilajnac, Despotovac, Ćuprija, Rekovac i Grada Jagodine.

  Bor, 25. april, hotel „Albo“ (dve sale), Nade Dimić bb, sa početkom u 10:00 za oba seminara, za ciljnu grupu sa teritorija opština: Bor, Majdanpek, Negotin i Kladovo.

  Zaječar, 26. april, Sala gradske skupštine, Trg oslobođenja 1, sa početkom u 10:00 za seminar o planovima integriteta i Sala Nacionalne agencije za regionalni razvoj, Trg oslobođenja bb, sa početkom u 10:00 za seminar o obukama o etici, za ciljne grupe sa teritorija opština: Sokobanja, Knjaževac, Boljevac i Grada Zaječara.

U toku je organizacija seminara u sledećim gradovima i opštinama:

 

7. maj – Požarevac (okruzi Braničevski i Podunavski); 9. maj – Šabac (okrug Mačvanski); 11. maj – Valjevo (okrug Kolubarski); 15. maj – Kruševac (okrug Rasinski); 16. maj – Kraljevo (okrug Raški); 17. maj – Čačak (okrug Moravički); 18. maj – Užice, Zlatibor (okrug Zlatiborski); 22. maj – Sombor (okruzi Severnobački i Zapadnobački); 23. maj – Kanjiža (okrug Severnobanatski); 24. maj – Novi Sad (okrug Južnobački); 25. maj – Sremska Mitrovica (okrug Sremski).