Циклус семинара по Србији – Зрењанин, Ковачица, Крагујевац, Параћин, Бор, Зајечар

Лапово – Избори за одборнике
20/06/2012
Лозница – Избори за одборнике
20/06/2012

Циклус семинара по Србији – Зрењанин, Ковачица, Крагујевац, Параћин, Бор, Зајечар

print

Агенција за борбу против корупције током априла и маја организује семинаре у више градова и општина у Републици Србији. Семинари „Израда плана интегритета“ и „Обуке о личној и професионалној етици и интегритету као механизам за борбу против корупције“ намењени су запосленима који су именовани за чланове радних група за израду плана интегритета, као и одговорнима за кадровска питања у институцијама у којима раде.

Семинар „Израда плана интегритета“ обрађује следеће садржаје: појам, циљ и значај плана интегритета; упоредна пракса и израда плана интегритета према усвојеним нацртима; разјашњење спорних питања везаних за израду плана интегритета у електронској апликацији.

На семинару „Обуке о личној и професионалној етици и интегритету као механизам за борбу против корупције“ биће обрађене теме: спровођење обука запослених о личној и професионалној етици и интегритету као механизам за спречавање корупције; етика и управљање људским ресурсима.

У циљу пружања директне подршке овим циљним групама, али и обавештавању шире јавности о активностима Агенције, семинари ће бити реализовани у свим већим градовима на територији Србије уз могућност присуства представника медија.

Семинари су заказани у следећим општинама и градовима:

  Прокупље, 09. април, зграда Општине Прокупље (у свечаној и у скупштинској сали), Никодија Стојановића 2, са почетком у 10:30ч, за циљну групу са територија општина Куршумлија, Блаце и Житорађа, као и града Прокупља.

  Ниш, 10. април, хотел „Best Western-My Place“ (група запослених који се баве кадровским питањима), Кеј 29. децембар бб, и Регионална привредна комора Ниш (група за чланове радних група за израду плана интегритета), Добричка 2, са почетком у 10:00ч, за циљну групу са територија општина Ражањ, Алексинац, Сврњиг, Мерошина, Дољевац, Гаџин Хан, Бела Паланка, Димитровград, Бабушница и градова Ниш и Пирот.

  Лесковац, 11. април, Центар за стручно усавршавање у образовању, (у две сале), Лесковачког одреда 6, са почетком у 10:00ч, за циљну групу са територија општина Медвеђа, Бојник, Лебане, Власотинце, Црна Трава и града Лесковца.

  Врање, 12. април, хотел „Врање“, (у две сале), Трг републике 4, са почетком у 10:00ч, за циљну групу са територија општина Прешево, Бујановац, Трговиште, Босилеград, Сурдулица, Владичин Хан и града Врања.

  Зрењанин, 18. април, хотел „Војводина“ (у две сале), Трг слободе 3, са почетком у 10:00 за оба семинара, за циљну групу са територија општина Нови Бечеј, Нова Црња, Житиште, Сечањ и Града Зрењанина.

  Ковачица, 19. април, хотел „Релакс“ (у две сале), Виноградска 2, са почетком у 10:00 за оба семинара, за циљну групу са територија општина Опово, Ковачица, Алибунар, Ковин, Пландиште, Вршац, Бела Црква и Града Панчева.

  Крагујевац, 23. април, хотел „Шумарице“ (у две сале), Десанкин венац бб Шумарице, са почетком у 10:00 и 13:00 за семинар о плановима интегритета, односно у 10:00 за семинар о обукама о етици за циљне групе са територија општина Аранђеловац, Топола, Рача, Лапово, Баточина, Кнић и Града Крагујевца.

  Параћин, 24. април, хотел „Петрус“ (две сале), Николе Пашића бб, са почетком у 10:00 за оба семинара, за циљну групу са територија општина Параћин, Свилајнац, Деспотовац, Ћуприја, Рековац и Града Јагодине.

  Бор, 25. април, хотел „Албо“ (две сале), Наде Димић бб, са почетком у 10:00 за оба семинара, за циљну групу са територија општина: Бор, Мајданпек, Неготин и Кладово.

  Зајечар, 26. април, Сала градске скупштине, Трг ослобођења 1, са почетком у 10:00 за семинар о плановима интегритета и Сала Националне агенције за регионални развој, Трг ослобођења бб, са почетком у 10:00 за семинар о обукама о етици, за циљне групе са територија општина: Сокобања, Књажевац, Бољевац и Града Зајечара.

У току је организација семинара у следећим градовима и општинама:

 

7. мај – Пожаревац (окрузи Браничевски и Подунавски); 9. мај – Шабац (округ Мачвански); 11. мај – Ваљево (округ Колубарски); 15. мај – Крушевац (округ Расински); 16. мај – Краљево (округ Рашки); 17. мај – Чачак (округ Моравички); 18. мај – Ужице, Златибор (округ Златиборски); 22. мај – Сомбор (окрузи Севернобачки и Западнобачки); 23. мај – Кањижа (округ Севернобанатски); 24. мај – Нови Сад (округ Јужнобачки); 25. мај – Сремска Митровица (округ Сремски).