Ciklus seminara za funkcionere u Srbiji – do kraja godine i u januaru 2012.

Dimitrovgrad – Izbori za odbornike
20/06/2012
Žabalj – Izbori za odbornike
20/06/2012

Ciklus seminara za funkcionere u Srbiji – do kraja godine i u januaru 2012.

print

Agencija za borbu protiv korupcije u skladu sa svojim godišnjim programom rada, organizuje ciklus seminara u decembru 2011. godine i januaru 2012. godine u više gradova i opština u Srbiji.

Seminari su namenjeni funkcionerima, odnosno svim izabranim, postavljenim ili imenovanim licima u organima Republike Srbije, autonomne pokrajine, jedinice lokalne samouprave i u organima javnih preduzeća i privrednih društava, ustanova i drugih organizacija čiji je osnivač, odnosno član Republika Srbija, autonomna pokrajina, jedinica lokalne samouprave i drugo lice koje bira Narodna skupština.

Na seminarima će se razgovarati o kontekstu borbe protiv korupcije, mandatu Agencije, kao i posebnim obavezama za funkcionere koje proističu iz Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije. Na seminaru će posebno biti obrađene sledeće teme:

  • Novine u prijavljivanju imovine funkcionera – novi Pravilnik
  • Predstavljanje Pravilnika o funkcijama koje funkcioneri mogu da obavljaju bez saglasnosti Agencije za borbu protiv korupcije
  • Plan integriteta kao mehanizam za sprečavanje, umanjenje i otklanjanje rizika za nastanak i razvoj korupcije – zakonska obaveza i rokovi za usvajanje i sprovođenja planova integriteta.

Plan izvođenja seminara u jaunaru 2012. godine biće naknadno objavljen.

Plan izvođenja seminara do kraja godine je sledeći:

Šabac, 22. decembar, sa početkom u 12 sati, u sali Kulturnog centra, Gospodar Jevremova 12, za funkcionere iz: Šapca, Bogatića, Loznice, Malog Zvornika, Krupnja, Ljubovije, Koceljeve, Vladimiraca, Valjeva, Osečine, Uba, Lajkovca, Mionice i Ljiga.

Jagodina, 27. decembar, sa početkom u 13 sati, u sali Pomoravskog upravnog okruga, Knjeginje Milice 80a, za funkcionere iz: Jagodine, Rekovca, Paraćina, Ćuprije, Despotovca i Svilajnca.

Kragujevac, 27. decembar, sa početkom u 11 sati, u sali Pozorišta za decu, Trg slobode 1, za funkcionere iz: Kragujevca, Knića, Batočine, lapova, Rače, Topole i Aranđelovca.

Požarevac, 28. decembar, sa početkom u 11 sati, u sali Skupštine grada, Drinska 2, za funkcionere iz: Požarevca, Žabara, Petrovca na Mlavi, Žagubice, Kučeva, Golupca, Velikog Gradišta, Malog Crnića, Kostolca, Smedereva, Smederevske Palanke i Velike Plane.

Sremska Mitrovica, 29. decembra, sa početkom u 11 sati, u sali Skupštine grada, Svetog Dimitrija 13, za funkcionere iz: Sremske Mitrovice, Šida, Rume, Iriga, Inđije, Stare Pazove i Pećinaca.

Novi Sad, 10. januara, sa početkom u 11 sati, Plava sala Skupštine grada, Žarka Zrenjanina 2a, za funkcionere iz: Novog Sada, Beočina, Bačkog Petrovca, Bačke Palanke, Bača, Titela, Žablja, Temerina, Vrbasa, Srbobrana, Bečeja i Sremske Kamenice.

Kraljevo, 10. januara, sa početkom u 13 sati, sala Skupštine grada, Trg Jovana Sarića 1, za funkcionere iz: Kraljeva, Raške i Vrnjačke Banje.

Čačak, 11. januara, sa početkom u 11 sati, sala Skupštine grada, Župana Stracimira 2, za funkcionere iz: Čačka, Gornjeg Milanovca, Lučana i Ivanjice.

Užice, 12. januara, sa početkom u 11 sati, velika sala Regionalne privredne komore, Dimitrija Tucovića 52, za funkcionere iz: Užica, Bajine Bašte, Kosjerića, Požege, Arilja i Čajetine.

Prijepolje, 13. januara, sa početkom u 11 sati, Dom kulture, Sandžačkih brigada 2, za funkcionere iz: Prijepolja, Priboja, Nove Varoši, Sjenice, Novog Pazara i Tutina.