Циклус семинара за функционере у Србији – до краја године и у јануару 2012.

Димитровград – Избори за одборнике
20/06/2012
Жабаљ – Избори за одборнике
20/06/2012

Циклус семинара за функционере у Србији – до краја године и у јануару 2012.

print

Агенција за борбу против корупције у складу са својим годишњим програмом рада, организује циклус семинара у децембру 2011. године и јануару 2012. године у више градова и општина у Србији.

Семинари су намењени функционерима, односно свим изабраним, постављеним или именованим лицима у органима Републике Србије, аутономне покрајине, јединице локалне самоуправе и у органима јавних предузећа и привредних друштава, установа и других организација чији је оснивач, односно члан Република Србија, аутономна покрајина, јединица локалне самоуправе и друго лице које бира Народна скупштина.

На семинарима ће се разговарати о контексту борбе против корупције, мандату Агенције, као и посебним обавезама за функционере које проистичу из Закона о Агенцији за борбу против корупције. На семинару ће посебно бити обрађене следеће теме:

  • Новине у пријављивању имовине функционера – нови Правилник
  • Представљање Правилника о функцијама које функционери могу да обављају без сагласности Агенције за борбу против корупције
  • План интегритета као механизам за спречавање, умањење и отклањање ризика за настанак и развој корупције – законска обавеза и рокови за усвајање и спровођења планова интегритета.

План извођења семинара у јаунару 2012. године биће накнадно објављен.

План извођења семинара до краја године је следећи:

Шабац, 22. децембар, са почетком у 12 сати, у сали Културног центра, Господар Јевремова 12, за функционере из: Шапца, Богатића, Лознице, Малог Зворника, Крупња, Љубовије, Коцељеве, Владимираца, Ваљева, Осечине, Уба, Лајковца, Мионице и Љига.

Јагодина, 27. децембар, са почетком у 13 сати, у сали Поморавског управног округа, Књегиње Милице 80а, за функционере из: Јагодине, Рековца, Параћина, Ћуприје, Деспотовца и Свилајнца.

Крагујевац, 27. децембар, са почетком у 11 сати, у сали Позоришта за децу, Трг слободе 1, за функционере из: Крагујевца, Кнића, Баточине, лапова, Раче, Тополе и Аранђеловца.

Пожаревац, 28. децембар, са почетком у 11 сати, у сали Скупштине града, Дринска 2, за функционере из: Пожаревца, Жабара, Петровца на Млави, Жагубице, Кучева, Голупца, Великог Градишта, Малог Црнића, Костолца, Смедерева, Смедеревске Паланке и Велике Плане.

Сремска Митровица, 29. децембра, са почетком у 11 сати, у сали Скупштине града, Светог Димитрија 13, за функционере из: Сремске Митровице, Шида, Руме, Ирига, Инђије, Старе Пазове и Пећинаца.

Нови Сад, 10. јануара, са почетком у 11 сати, Плава сала Скупштине града, Жарка Зрењанина 2а, за функционере из: Новог Сада, Беочина, Бачког Петровца, Бачке Паланке, Бача, Титела, Жабља, Темерина, Врбаса, Србобрана, Бечеја и Сремске Каменице.

Краљево, 10. јануара, са почетком у 13 сати, сала Скупштине града, Трг Јована Сарића 1, за функционере из: Краљева, Рашке и Врњачке Бање.

Чачак, 11. јануара, са почетком у 11 сати, сала Скупштине града, Жупана Страцимира 2, за функционере из: Чачка, Горњег Милановца, Лучана и Ивањице.

Ужице, 12. јануара, са почетком у 11 сати, велика сала Регионалне привредне коморе, Димитрија Туцовића 52, за функционере из: Ужица, Бајине Баште, Косјерића, Пожеге, Ариља и Чајетине.

Пријепоље, 13. јануара, са почетком у 11 сати, Дом културе, Санџачких бригада 2, за функционере из: Пријепоља, Прибоја, Нове Вароши, Сјенице, Новог Пазара и Тутина.