Ciklus seminara po Srbiji

Rakovica (Beograd) – Izbori za odbornike
21/06/2012
Bačka Topola – Izbori za odbornike
21/06/2012

Ciklus seminara po Srbiji

print

 

Agencija za borbu protiv korupcije u skladu sa svojim godišnjim programom rada organizuje ciklus seminara u septembru i oktobru 2012. godine u više gradova i opština u Srbiji.

Seminari su namenjeni funkcionerima, odnosno svim izabranim, postavljenim ili imenovanim licima u organima Republike Srbije, autonomne pokrajine, jedinice lokalne samouprave i u organima javnih preduzeća i privrednih društava, ustanova i drugih organizacija čiji je osnivač, odnosno član Republika Srbija, autonomna pokrajina, jedinica lokalne samouprave i drugo lice koje bira Narodna skupština.

Na seminarima će se razgovarati o kontekstu borbe protiv korupcije, mandatu Agencije, kao i posebnim obavezama za funkcionere koje proističu iz Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije, a posebno će biti obrađene sledeće teme:

 • Registar i prijavljivanje imovine funkcionera, obaveštavanje i vođenje evidencija o poklonima i stupanju na funkciju i prestanku funkcije i dr.

 • Obaveze funkcionera u oblasti sprečavanja sukoba interesa (nespojivost i kumulacija funkcija, obavljanje drugog posla ili delatnosti, postupak utvrđivanja povrede odredaba Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije
  i dr.

Agencija ovim putem pruža direktnu podršku ovim ciljnim grupama kako bi svi bili obavešteni o svojim zakonskim obavezama i dobili neophodnu pomoć u vezi sa njihovim ispunjenjem. Samo kroz saradnju, razumevanje i preuzimanje odgovornosti svih aktera od kojih zavisi uspeh rešavanja jednog zajedničkog, društvenog problema moguće je očekivati pozitivne rezultate.

Ovaj ciklus seminara odvija se uz podršku Projekta za reformu pravosuđa i odgovornu vlast, koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID). Uz podršku ovog projekta razvijen je „Vodič za funkcionere“ o tome kako postupati u skladu sa propisima koje primenjuje Agencija za borbu protiv korupcije koji je osnova za ovaj ciklus seminara. U prethodnom periodu, uz pomoć USAID-a, ovaj Vodič distribuiran je na 500 adresa – javnim preduzećima, pravosudnim organima, pokrajinskim organima, lokalnim samoupravama i upravnim okruzima.

Planom realizacije seminara zakazani su seminari u sledećim opštinama i gradovima:

  Bograd, 11-14. septembar, Gradska opština Novi Beograd (sala 1), Bulevar Mihaila Pupina 167, sa početkom u 11:00č, za ciljnu grupu sa teritorije Grada Beograda.

  Prokuplje, 17. septembar, sala Skupštine grada, Nikodija Stojanovića 2, sa početkom u 11:00č, za ciljnu grupu sa teritorija opština Kuršumlija, Blace i Žitorađa, kao i Grada Prokuplja.

  Niš, 18. septembar, Niški kulturni centar, Stanoja Bunuševca bb, sa početkom u 11:00č, za ciljnu grupu sa teritorija opština Ražanj, Aleksinac, Svrljig, Merošina, Doljevac, Gadžin Han, Bela Palanka, Dimitrovgrad, Babušnica i Gradova Niš i Pirot.

  Leskovac, 19. septembar, sala Skupštine grada, Pana Đukića 9-11, sa početkom u 11:00č, za ciljnu grupu sa teritorija opština Medveđa, Bojnik, Lebane, Vlasotince, Crna Trava i Grada Leskovca.

  Vranje, 20. septembar, sala Skupštine grada, Kralja Milana 1, sa početkom u 11:00č, za ciljnu grupu sa teritorija opština Preševo, Bujanovac, Trgovište, Bosilegrad, Surdulica, Vladičin Han i Grada Vranja.

  Zrenjanin, 18. septembar, sala Skupštine grada, Trg slobode 10, sa početkom u 11:00, za ciljnu grupu sa teritorija opština Novi Bečej, Nova Crnja, Žitište, Sečanj i Grada Zrenjanina.

  Pančevo, 20. septembar, Vojvode Živojina Mišića 4, sa početkom u 11:00č, za ciljnu grupu sa teritorija opština Opovo, Kovačica, Alibunar, Kovin, Plandište, Vršac, Bela Crkva i Grada Pančeva.

  Kragujevac, 24. septembar, sala Šumadijskog upravnog okruga, Save Kovačevića 7, sa početkom u 11:00č, za ciljne grupe sa teritorija opština Aranđelovac, Topola, Rača, Lapovo, Batočina, Knić i Grada Kragujevca.

  Jagodina, 25. septembar, sala Pomoravskog upravnog okruga, Knjeginje Milice 80a, sa početkom u 11:00č, za ciljnu grupu sa teritorija opština Paraćin, Svilajnac, Despotovac, Ćuprija, Rekovac i Grada Jagodine.

  Bor, 26. septembar, sala Skupštine grada, Moše Pijade 3, sa početkom u 11:00č, za ciljnu grupu sa teritorija opština: Bor, Majdanpek, Negotin i Kladovo.

  Zaječar, 27. septembar, sala Regionalne privredne komore Zaječar, Nikole Pašića 37, sa početkom u 11:00č za ciljne grupe sa teritorija opština: Sokobanja, Knjaževac, Boljevac i Grada Zaječara.

  Šabac, 25. septembar, sala Kulturnog centra, Gospodar Jevremova 12, sa početkom u 11:00č, za ciljne grupe sa teritorija opština Mačvanskog okruga: Bogatić, Vladimirci, Koceljeva, Loznica, Mali Zvornik, Krupanj, Ljubovija i Grada Šapca.

  Valjevo, 28. septembar, sala Skupštine grada, Karađorđeva 64, sa početkom u 11:00č, za ciljne grupe sa teritorija opština iz Kolubarskog okruga: Osečina, Ub, Lajkovac, Mionica, Ljig i Grada Valjeva.

  Sombor, 1. oktobar, sala Doma učenika srednjih škola, Staparski put 1a, sa početkom u 11:00č, za ciljne grupe sa teritorija opština iz Severnobačkog i Zapadnobačkog okruga: Bačka Topola, Mali Iđoš, Apatin, Odžaci, Kula i Gradova Subotica i Sombor.

  Kruševac, 2. oktobar, sala Skupštine grada, Tazimestanska 1, sa početkom u 11:00č, za ciljne grupe sa teritorija opština iz Rasinskog okruga: Varvarin, Ćićevac, Trstenik, Aleksandrovac, Brus i Grada Kruševca.

  Kikinda, 2. oktobar, sala Skupštine opštine, Trg srpskih dobrovoljaca 12, sa početkom u 11:00č, za ciljne grupe sa teritorija opština Severnobanatskog okruga: Čoka, Ada, Senta, Kanjiža, Novi Kneževac i Kikinda.

  Kraljevo, 3. oktobar, sala Skupštine grada, Trg Jovana Sarića 1, sa početkom u 11:00č, za ciljne grupe sa teritorija opština iz Raškog okruga: Vrnjačka Banja, Raška, Tutin i Gradova Novi Pazar i Kraljevo.

  Čačak, 4. oktobar, sala Skupštine grada, Župana Stracimira 2, sa početkom u 11:00č, za ciljne grupe sa teritorija opština iz Moravičkog okruga: Gornji Milanovac, Lučani, Ivanjica i Grada Čačka.

  Užice, 5. oktobar, sala Regionalne privredne komore, Dimitrija Tucovića 52, sa početkom u 11:00č, za ciljne grupe sa teritorija opština iz Zlatiborskog okruga: Bajina Bašta, Kosjerić, Požega, Čajetina, Arilje, Priboj, Nova Varoš, Prijepolje, Sjenica i Grada Užica.

  Sremska Mitrovica, 9. oktobar, sala Skupštine grada, Svetog Dimitrija 13, sa početkom u 11:00, za ciljne grupe sa teritorija opština iz Sremskog upravnog okruga: Pećinci, Ruma, Šid, Irig, Stara Pazova, Inđija i Grada Sremske Mitrovice.

  Požarevac, 11. oktobar, sala Skupštine grada, Drinska 2, sa početkom u 11:00, za ciljne grupe sa teritorija opština iz Braničevskog i Podunavskog okruga: Veliko Gradište, Malo Crniće, Žabari, Petrovac na Mlavi, Golubac, Jučevo, Žagubica, Smederevska Palanka, Velika Plana i gradova Požarevca i Smedereva.

  Novi Sad, 12. oktobar, sala Skupštine APV, Karađorđeva 64, sa početkom u 11:00č za ciljne grupe sa teritorija opština Južnobačkog okruga: Bač, Bačka Palanka, Beočin, Bački Petrovac, Vrbas, Srbobran, Temerin, Žabalj, Titel, Bečej i Grada Novog Sada.