Циклус семинара по Србији

Раковица (Београд) – Избори за одборнике
21/06/2012
Бачка Топола – Избори за одборнике
21/06/2012

Циклус семинара по Србији

print

 

Агенција за борбу против корупције у складу са својим годишњим програмом рада организује циклус семинара у септембру и октобру 2012. године у више градова и општина у Србији.

Семинари су намењени функционерима, односно свим изабраним, постављеним или именованим лицима у органима Републике Србије, аутономне покрајине, јединице локалне самоуправе и у органима јавних предузећа и привредних друштава, установа и других организација чији је оснивач, односно члан Република Србија, аутономна покрајина, јединица локалне самоуправе и друго лице које бира Народна скупштина.

На семинарима ће се разговарати о контексту борбе против корупције, мандату Агенције, као и посебним обавезама за функционере које проистичу из Закона о Агенцији за борбу против корупције, а посебно ће бити обрађене следеће теме:

 • Регистар и пријављивање имовине функционера, обавештавање и вођење евиденција о поклонима и ступању на функцију и престанку функције и др.

 • Обавезе функционера у области спречавања сукоба интереса (неспојивост и кумулација функција, обављање другог посла или делатности, поступак утврђивања повреде одредаба Закона о Агенцији за борбу против корупције
  и др.

Агенција овим путем пружа директну подршку овим циљним групама како би сви били обавештени о својим законским обавезама и добили неопходну помоћ у вези са њиховим испуњењем. Само кроз сарадњу, разумевање и преузимање одговорности свих актера од којих зависи успех решавања једног заједничког, друштвеног проблема могуће је очекивати позитивне резултате.

Овај циклус семинара одвија се уз подршку Пројекта за реформу правосуђа и одговорну власт, који финансира Америчка агенција за међународни развој (УСАИД). Уз подршку овог пројекта развијен је „Водич за функционере“ о томе како поступати у складу са прописима које примењује Агенција за борбу против корупције који је основа за овај циклус семинара. У претходном периоду, уз помоћ УСАИД-а, овај Водич дистрибуиран је на 500 адреса – јавним предузећима, правосудним органима, покрајинским органима, локалним самоуправама и управним окрузима.

Планом реализације семинара заказани су семинари у следећим општинама и градовима:

  Боград, 11-14. септембар, Градска општина Нови Београд (сала 1), Булевар Михаила Пупина 167, са почетком у 11:00ч, за циљну групу са територије Града Београда.

  Прокупље, 17. септембар, сала Скупштине града, Никодија Стојановића 2, са почетком у 11:00ч, за циљну групу са територија општина Куршумлија, Блаце и Житорађа, као и Града Прокупља.

  Ниш, 18. септембар, Нишки културни центар, Станоја Бунушевца бб, са почетком у 11:00ч, за циљну групу са територија општина Ражањ, Алексинац, Сврљиг, Мерошина, Дољевац, Гаџин Хан, Бела Паланка, Димитровград, Бабушница и Градова Ниш и Пирот.

  Лесковац, 19. септембар, сала Скупштине града, Пана Ђукића 9-11, са почетком у 11:00ч, за циљну групу са територија општина Медвеђа, Бојник, Лебане, Власотинце, Црна Трава и Града Лесковца.

  Врање, 20. септембар, сала Скупштине града, Краља Милана 1, са почетком у 11:00ч, за циљну групу са територија општина Прешево, Бујановац, Трговиште, Босилеград, Сурдулица, Владичин Хан и Града Врања.

  Зрењанин, 18. септембар, сала Скупштине града, Трг слободе 10, са почетком у 11:00, за циљну групу са територија општина Нови Бечеј, Нова Црња, Житиште, Сечањ и Града Зрењанина.

  Панчево, 20. септембар, Војводе Живојина Мишића 4, са почетком у 11:00ч, за циљну групу са територија општина Опово, Ковачица, Алибунар, Ковин, Пландиште, Вршац, Бела Црква и Града Панчева.

  Крагујевац, 24. септембар, сала Шумадијског управног округа, Саве Ковачевића 7, са почетком у 11:00ч, за циљне групе са територија општина Аранђеловац, Топола, Рача, Лапово, Баточина, Кнић и Града Крагујевца.

  Јагодина, 25. септембар, сала Поморавског управног округа, Књегиње Милице 80а, са почетком у 11:00ч, за циљну групу са територија општина Параћин, Свилајнац, Деспотовац, Ћуприја, Рековац и Града Јагодине.

  Бор, 26. септембар, сала Скупштине града, Моше Пијаде 3, са почетком у 11:00ч, за циљну групу са територија општина: Бор, Мајданпек, Неготин и Кладово.

  Зајечар, 27. септембар, сала Регионалне привредне коморе Зајечар, Николе Пашића 37, са почетком у 11:00ч за циљне групе са територија општина: Сокобања, Књажевац, Бољевац и Града Зајечара.

  Шабац, 25. септембар, сала Културног центра, Господар Јевремова 12, са почетком у 11:00ч, за циљне групе са територија општина Мачванског округа: Богатић, Владимирци, Коцељева, Лозница, Мали Зворник, Крупањ, Љубовија и Града Шапца.

  Ваљево, 28. септембар, сала Скупштине града, Карађорђева 64, са почетком у 11:00ч, за циљне групе са територија општина из Колубарског округа: Осечина, Уб, Лајковац, Мионица, Љиг и Града Ваљева.

  Сомбор, 1. октобар, сала Дома ученика средњих школа, Стапарски пут 1а, са почетком у 11:00ч, за циљне групе са територија општина из Севернобачког и Западнобачког округа: Бачка Топола, Мали Иђош, Апатин, Оџаци, Кула и Градова Суботица и Сомбор.

  Крушевац, 2. октобар, сала Скупштине града, Тазиместанска 1, са почетком у 11:00ч, за циљне групе са територија општина из Расинског округа: Варварин, Ћићевац, Трстеник, Александровац, Брус и Града Крушевца.

  Кикинда, 2. октобар, сала Скупштине општине, Трг српских добровољаца 12, са почетком у 11:00ч, за циљне групе са територија општина Севернобанатског округа: Чока, Ада, Сента, Кањижа, Нови Кнежевац и Кикинда.

  Краљево, 3. октобар, сала Скупштине града, Трг Јована Сарића 1, са почетком у 11:00ч, за циљне групе са територија општина из Рашког округа: Врњачка Бања, Рашка, Тутин и Градова Нови Пазар и Краљево.

  Чачак, 4. октобар, сала Скупштине града, Жупана Страцимира 2, са почетком у 11:00ч, за циљне групе са територија општина из Моравичког округа: Горњи Милановац, Лучани, Ивањица и Града Чачка.

  Ужице, 5. октобар, сала Регионалне привредне коморе, Димитрија Туцовића 52, са почетком у 11:00ч, за циљне групе са територија општина из Златиборског округа: Бајина Башта, Косјерић, Пожега, Чајетина, Ариље, Прибој, Нова Варош, Пријепоље, Сјеница и Града Ужица.

  Сремска Митровица, 9. октобар, сала Скупштине града, Светог Димитрија 13, са почетком у 11:00, за циљне групе са територија општина из Сремског управног округа: Пећинци, Рума, Шид, Ириг, Стара Пазова, Инђија и Града Сремске Митровице.

  Пожаревац, 11. октобар, сала Скупштине града, Дринска 2, са почетком у 11:00, за циљне групе са територија општина из Браничевског и Подунавског округа: Велико Градиште, Мало Црниће, Жабари, Петровац на Млави, Голубац, Јучево, Жагубица, Смедеревска Паланка, Велика Плана и градова Пожаревца и Смедерева.

  Нови Сад, 12. октобар, сала Скупштине АПВ, Карађорђева 64, са почетком у 11:00ч за циљне групе са територија општина Јужнобачког округа: Бач, Бачка Паланка, Беочин, Бачки Петровац, Врбас, Србобран, Темерин, Жабаљ, Тител, Бечеј и Града Новог Сада.