Ciklus seminara po Srbiji – Požarevac, Banja Koviljača, Valjevo

Mali Iđoš – Izbori za odbornike
20/06/2012
Mionica – Izbori za odbornike
20/06/2012

Ciklus seminara po Srbiji – Požarevac, Banja Koviljača, Valjevo

print

 

Agencija za borbu protiv korupcije tokom aprila i maja organizuje seminare u više gradova i opština u Republici Srbiji. Seminari „Izrada plana integriteta“ i „Obuke o ličnoj i profesionalnoj etici i integritetu kao mehanizam za borbu protiv korupcije“ namenjeni su zaposlenima koji su imenovani za članove radnih grupa za izradu plana integriteta, kao i odgovornima za kadrovska pitanja u institucijama u kojima rade.

Seminar „Izrada plana integriteta“ obrađuje sledeće sadržaje: pojam, cilj i značaj plana integriteta; uporedna praksa i izrada plana integriteta prema usvojenim nacrtima; razjašnjenje spornih pitanja vezanih za izradu plana integriteta u elektronskoj aplikaciji.

Na seminaru „Obuke o ličnoj i profesionalnoj etici i integritetu kao mehanizam za borbu protiv korupcije“ biće obrađene teme: sprovođenje obuka zaposlenih o ličnoj i profesionalnoj etici i integritetu kao mehanizam za sprečavanje korupcije; etika i upravljanje ljudskim resursima.

U cilju pružanja direktne podrške ovim ciljnim grupama, ali i obaveštavanju šire javnosti o aktivnostima Agencije, seminari će biti realizovani u svim većim gradovima na teritoriji Srbije uz mogućnost prisustva predstavnika medija.

Seminari su zakazani u sledećim opštinama i gradovima:

Požarevac, 7. maj, hotel „Dunav“ (dve sale), Lenjinova 3, sa početkom u 10:00 za oba seminara (pri čemu se seminar o planovima integriteta održava i u 13:00), za ciljne grupe sa teritorija opština iz Braničevskog i Podunavskog okruga: Veliko Gradište, Malo Crniće, Žabari, Petrovac na Mlavi, Golubac, Jučevo, Žagubica, Smederevska Palanka, Velika Plana i gradova Požarevca i Smedereva.

Banja Koviljača, 9. maj, hotel „Podrinje“ (dve sale), Park br. 4, za početkom u 10:00 za oba seminara, za ciljne grupe sa teritorija opština Mačvanskog okruga: Bogatić, Vladimirci, Koceljeva, Loznica, Mali Zvornik, Krupanj, Ljubovija i Grada Šapca.

Valjevo, 11. maj, Hotel „Grand“ (dve sale), Trg Živojina Mišića 1, sa početkom u 10:00 za oba seminara, za ciljne grupe sa teritorije opština iz Kolubarskog okruga: Osečina, Ub, Lajkovac, Mionica, Ljig i Grada Valjeva.

 

U toku je organizacija seminara u sledećim gradovima i opštinama:

15. maj – Kruševac (okrug Rasinski); 16. maj – Kraljevo (okrug Raški); 17. maj – Čačak (okrug Moravički); 18. maj – Užice, Zlatibor (okrug Zlatiborski); 22. maj – Sombor (okruzi Severnobački i Zapadnobački); 23. maj – Kanjiža (okrug Severnobanatski); 24. maj – Novi Sad (okrug Južnobački); 25. maj – Sremska Mitrovica (okrug Sremski).