Četvrti koordinacioni sastanak državnih organa u borbi protiv korupcije

stazisti_Jelica
Novi stažisti Agencije za borbu protiv korupcije
09/09/2013
Demokratska unija Albanaca DUA
12/10/2012

Četvrti koordinacioni sastanak državnih organa u borbi protiv korupcije

print

U Agenciji za borbu protiv korupcije održan je četvrti koodinacioni sastanak državnih organa koji imaju važnu ulogu u sprečavanju i suzbijanju korupcije. Na sastanku je predstavljen izveštaj Ministarstva zdravlja koji sadrži analizu problema dopunskog rada, lista čekanja, javnih nabavki, zapošljavanja i stručnog usavršavanja lekara. Takođe, bilo je reči i o saradnji Uprave za javne nabavke i Agencije za borbu protiv korupcije u skladu sa Planom za borbu protiv korupcije.
Učesnici sastanka jednoglasno su se saglasili da Ministarstvo zdravlja u roku od mesec i po dana formuliše konkretne mere za rešavanje problema i predstavi ih na nekom od narednih sastanaka.

Dogovoreno je da teme za naredni koordinacioni sastanak budu korupcija u prosveti kao i dalja koordinacija u pogledu nadležnosti koje proizilaze iz sprovođenja mera iz Akcionog plana.

Sastanku su prisustvovali: predstavnici Poverenika za informacije od javnog značaja, Zaštitnika građana, Saveta Državne revizorske institucije, Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, Saveta za borbu protiv korupcije, Republičke radiodifuzne agencije, Narodne skupštine, Narodne banke Srbije, Kabineta prvog potpredsednika Vlade, Ministarstva zdravlja, Ministarstva pravde, Ministarstva unutrašnjih poslova, Republičkog javnog tužilaštva, Vrhovnog kasacionog suda, Višeg prekršajnog suda, Prekršajnog suda u Beogradu, Uprave za sprečavanje pranja novca, Uprave za javne nabavke, Poreske uprave, Agencije za privredne registre i Bezbednosno informativne agencije.