Антикорупцијски форум Србије

Крагујевац – Избори за одборнике
22/06/2012
Крупањ – Избори за одборнике
22/06/2012

Антикорупцијски форум Србије

print

Агенција за борбу против корупције уз подршку Делегације Европске уније у Србији организује у среду, 21. новембра, у Палати Србија (бивши СИВ) „Антикорупцијски форум Србије“ у оквиру пројекта „Подршка раду Агенције за борбу против корупције“ – EУ ИПА 2008.
Форуму ће присуствовати више од 200 истакнутих представника јавне управе Републике Србије, пословног и медијског сектора, невладиних организација, као и стручњаци из области спречавања корупције из Србије и иностранства.
У пленарном делу учесницима ће се обратити: проф. др Зоран Стојиљковић, председник Одбора Агенције за борбу против корупције; Ивица Дачић, председник Владе и министар унутрашњих послова Републике Србије и његова екселениција Венсан Дежер, шеф Делегације Европске уније у РС.

После свечаног отварања на коме ће бити представљено и истраживање Агенције о перцепцији корупције у Србији, следе три паралелна панела посвећена сузбијању корупције у јавној управи, у јавним и приватним предузећима и у медијима и организацијама цивилног друштва. Учесници панела разговараће како могу да допринесу борби против корупције као и о значају личног примера појединца да се супростави коруптивном понашању.

Koрупција и антикорупцијска политика представљају дугорочни политички проблем у Србији, а борба против корупције на националном и локалном ниову је један од највећих изазова на путу ка Европској унији. Циљеви Антикоруцијског форума Преношење и размена најбољих антикорупцијских искуства као и побољшање сарадње и координације Агенције са представницима јавне управе, пословног сектора, организацијама цивилног друштва и наравно медијима.