Ambasador Nemačke u poseti Agenciji

Ambasador Ukrajine u poseti Agenciji za borbu protiv korupcije
11/02/2019
Obaveza dostavljanja evidencija o poklonima funkcionera – podsetnik
18/02/2019

Ambasador Nemačke u poseti Agenciji

print
 Ambasador Nemačke Tomas Šib i zamenica ambasadora Dorotea Gizelman posetili su Agenciju za borbu protiv korupcije.

Direktor Agencije Dragan Sikimić predstavio je nadležnosti Agencije, njenu ulogu u sistemu prevencije i borbe protiv korupcije, kao i izazove sa kojima se u radu suočava.

Ambasador Šib naglasio je da je značajno da Srbija nastavi da napreduje u oblasti vladavine prava i borbe protiv korupcije, kao i podršku Nemačke u procesu pregovora Srbije za članstvo u Evropskoj uniji. Istakao je i da su Srbija i Nemačka uspostavile odnos pouzdanog partnerstva, utemeljenog na otvorenom dijalogu.

Na sastanku je diskutovano i o mogućnostima uspostavljanja saradnje u oblasti prevencije i borbe protiv korupcije kroz razmenu iskustava i dobrih praksi sa srodnim institucijama u Nemačkoj.

German Ambassador visits the Agency

Ambassador of Germany Thomas Schieb and Deputy Ambassador Dorothea Gieselmann visited the Anti-Corruption Agency.

Director of the Agency Dragan Sikimić presented the competences of the Agency, its role in the system of prevention and fight against corruption as well as corresponding challenges.

Ambassador Schieb pointed out to the significance for Serbia to further progress in the area of rule of law and combating corruption as well as support of Germany in the EU accession negotiation process of Serbia. He emphasized reliable partnership between Serbia and Germany, based on open dialogue.

The meeting also touched upon the possibilities of establishing cooperation in the area of prevention and fight against corruption through experience and best practice exchange with the similar institutions in Germany.