Амбасадор Немачке у посети Агенцији

Амбасадор Украјине у посети Агенцији за борбу против корупције
11/02/2019
Обавеза достављања евиденција о поклонима функционера – подсетник
18/02/2019

Амбасадор Немачке у посети Агенцији

print
 Амбасадор Немачке Томас Шиб и заменица амбасадора Доротеа Гизелман посетили су Агенцију за борбу против корупције.

Директор Агенције Драган Сикимић представио је надлежности Агенције, њену улогу у систему превенције и борбе против корупције, као и изазове са којима се у раду суочава.

Амбасадор Шиб нагласио је да је значајно да Србија настави да напредује у области владавине права и борбе против корупције, као и подршку Немачке у процесу преговора Србије за чланство у Европској унији. Истакао је и да су Србија и Немачка успоставиле однос поузданог партнерства, утемељеног на отвореном дијалогу.

На састанку је дискутовано и о могућностима успостављања сарадње у области превенције и борбе против корупције кроз размену искустава и добрих пракси са сродним институцијама у Немачкој.

German Ambassador visits the Agency

Ambassador of Germany Thomas Schieb and Deputy Ambassador Dorothea Gieselmann visited the Anti-Corruption Agency.

Director of the Agency Dragan Sikimić presented the competences of the Agency, its role in the system of prevention and fight against corruption as well as corresponding challenges.

Ambassador Schieb pointed out to the significance for Serbia to further progress in the area of rule of law and combating corruption as well as support of Germany in the EU accession negotiation process of Serbia. He emphasized reliable partnership between Serbia and Germany, based on open dialogue.

The meeting also touched upon the possibilities of establishing cooperation in the area of prevention and fight against corruption through experience and best practice exchange with the similar institutions in Germany.