Агенција успешно завршила председавање Мрежом институција за спречавање корупције

Обавеза о извештавању о раду лобиста и правних лица која обављају лобирање
11/01/2022
Обележавање завршетка USAID Пројекта за одговорну власт
19/01/2022

Агенција успешно завршила председавање Мрежом институција за спречавање корупције

print
Агенција за спречавање корупције окончала је једногодишње председавање Мрежом институција за спречавање корупције . За време председавања Агенције, Мрежи су се придружиле Национална агенција за спречавање корупције Украјине, у својству члана и Регионална антикорупцијска иницијатива, у својству партнера.

Чланови, партнери и посматрачи Мреже једногласно су оценили председавање Агенције као изузетно успешно, током којег је Агенција, између осталог, спровела поступак измене интерних аката Мреже, у потпуности руководила и координирала рад Мреже, организовала три пленарна заседања, учествовала у бројним заједничким пројектима и започела израду анализе тренутног стања Мреже са циљем дефинисања будућих стратешких праваца и израде Стратешког плана Мреже.

Током председавања Агенције, Мрежа је била и коорганизатор догађаја на маргинама Деветог заседања Конференције држава уговорница УН Конвенције против корупције, у сарадњи са Националном агенцијом за борбу против корупције Италије. Догађај је био посвећен изазовима и могућностима информационих технологија у спречавању и откривању корупције, као и јачању интегритета и транспарентности, када је представљена и публикација на ову тему, коју су израдиле чланице Мреже.

Агенција је организовала и спровела изборе за новог председника и потпредседнике у 2022. години, на којима је Национална институција за транспарентност Грчке изабрана за председника, а потпредседници су чланице Мреже из Хрватске, Марока и Палестине.