Агенција подржава израду модела Закона о узбуњивању и заштити узбуњивача

Скупштина Републике Србије alt
Seminar for New Deputies
03/07/2014

Агенција подржава израду модела Закона о узбуњивању и заштити узбуњивача

print

Поводом модела Закона о узбуњивању и заштити узбуњивача који је данас представљен јавности, Татјана Бабић, директорка Агенције за борбу против корупције изјављује:
Агенција подржава израду модела Закона о узбуњивању и заштити узбуњивача и подсећа да је неопходно да надлежни државни органи подрже овај процес, како би решење које је осмислила радна група на челу са Повереником за информације од јавног значаја, постало званичан регулаторни и институционални оквир за заштиту узбуњивача.

У Годишњем извештају о раду Агенције у 2011. години, који је поднет марта прошле године, Агенција је препоручила Народној скупштини и Влади Републике Србије да је неопходно усвајање закона о заштити узбуњивача којим би се на свеобухватан и системски начин уредила ова област због тога што заштита узбуњивача представља један од најзначајнијих механизама у борби против корупције.

Више информација о поступању Агенције, условима за добијање статуса узбуњивача, као и начину пружања заштите од одмазде, доступно је на сајту Агенције.

Правилник о заштити лица које пријави сумњу на корупцију

Захтев за заштиту