Agencija obeležila Međunarodni dan borbe protiv korupcije

Rezultati konkursa „Da li treba da budem hrabar, da bih bio pošten?“
09/12/2015
9. 12. 2015.
11/12/2015

Agencija obeležila Međunarodni dan borbe protiv korupcije

print

IMG_3298Konferencijom posvećenoj novinarima kao partnerima u borbi protiv korupcije, koju je organizovala Agencija za borbu protiv korupcije, obeležen je 9. decembar Međunarodni dan borbe protiv korupcije.

O značaju partnerstva zasnovanog na poštovanju etičkih standarda, na Konferenciji su govorili predsednik Odbora Agencije Zoran Stojiljković, direktor Agencije Tatjana Babić, Steliana Nedera, zamenica stalne koordinatorke UN u Srbiji, Ramunas Janusauskas šef Odeljenja za informisanje, komunikacije i štampu iz Delegacije EU, Ljiljana Smajlović predsednica UNS-a, Vukašin Obradović predsednik NUNS-a i Miroslav Milićević potpredsednik Saveta za borbu protiv korupcije. Stavove i sopstvena iskustva o istraživačkom novinarstvu izneli su Suzana Trninić (B92), Sandra Petrušić (NIN), Biljana Baković (Politika) i Snežana Rovčanin Tomović (Večernje Novosti), dok je razgovor i diskusiju moderirao Zlatko Minić (NVO Transparentnost Srbija).

Na skupu u Palati Srbija, koji je okupio predstavnike međunarodne zajednice, izvršne, zakonodavne, sudske vlasti, nevladinog sektora i strukovnih udruženja – karikaturisti Predragu Koraksiću Koraksu uručena je nagrada “Verica Barać” koju dodeljuje Savet za borbu protiv korupcije. Novinarima: Biljani Baković (Politika), Viktoriji Trifunović (Tanjug), Dragani Sotirovski (RTS), Lidiji Valtner (Danas), Sandri Petrušić (NIN) i Dragutinu Stevanoviću (Večernje Novosti), koji su pratili rad Agencije prepoznali nadležnosti i izveštavali o aktivnostima njenih predstavnika dodeljene su zahvalnice.