Агенција обележила Међунарoдни дан борбе против корупције

Резултати конкурса „Да ли треба да будем храбар, да бих био поштен?“
09/12/2015
9. 12. 2015.
11/12/2015

Агенција обележила Међунарoдни дан борбе против корупције

print

IMG_3298Конференцијом посвећеној новинарима као партнерима у борби против корупције, коју је организовала Агенција за борбу против корупције, обележен је 9. децембар Међународни дан борбе против корупције.

О значају партнерства заснованог на поштовању етичких стандарда, на Конференцији су говорили председник Одбора Агенције Зоран Стојиљковић, директор Агенције Татјана Бабић, Стелиана Недера, заменица сталне координаторке УН у Србији, Рамунас Јанусаускас шеф Одељења за информисање, комуникације и штампу из Делегације ЕУ, Љиљана Смајловић председница УНС-а, Вукашин Обрадовић председник НУНС-а и Мирослав Милићевић потпредседник Савета за борбу против корупције. Ставове и сопствена искуства о истраживачком новинарству изнели су Сузана Трнинић (Б92), Сандра Петрушић (НИН), Биљана Баковић (Политика) и Снежана Ровчанин Томовић (Вечерње Новости), док је разговор и дискусију модерирао Златко Минић (НВО Транспарентност Србија).

На скупу у Палати Србија, који је окупио представнике међународне заједнице, извршне, законодавне, судске власти, невладиног сектора и струковних удружења – карикатуристи Предрагу Кораксићу Кораксу уручена је награда “Верица Бараћ” коју додељује Савет за борбу против корупције. Новинарима: Биљани Баковић (Политика), Викторији Трифуновић (Танјуг), Драгани Сотировски (РТС), Лидији Валтнер (Данас), Сандри Петрушић (НИН) и Драгутину Стевановићу (Вечерње Новости), који су пратили рад Агенције препознали надлежности и извештавали о активностима њених представника додељене су захвалнице.