Agencija na regionalnoj konferenciji o prevenciji korupcije

Predstavljen izveštaj o finansiranju političkih aktivnosti u prvoj polovini 2014. godine
07/11/2014
Koordinacioni sastanak sa organizacijama civilnog društva
20/11/2014

Agencija na regionalnoj konferenciji o prevenciji korupcije

print

IMG_1181Predstavnici Agencije za borbu protiv korupcije učestvovali su na regionalnoj konferenciji „Dobro upravljanje i izazovi antikorupcijskih politika“, održanoj 13. i 14. novembra u Tirani. Događaj je organizovala Regionalna antikorupcijska inicijativa (RAI).

Marijana Obradović i Miloš Mojsilović iz Sektora za prevenciju govorili su o mehanizmima za prevenciju korupcije kroz iskustva Agencije. Poseban naglasak stavljen je na plan integriteta kao instrument za institucionalnu procenu rizika na korupciju u javnom sektoru.

Cilj konferencije bio je jačanje saradnje između civilnog društva i državnih institucija u procesima prepoznavanja i primene mehanizama za prevenciju korupcije. Učesnici iz više od 10 zemalja govorili su i o antikorupcijskim politikama i najboljim praksama iz te oblasti.

Regionalna antikorupcijska inicijativa (RAI) je međuvladina neprofitna organizacija koja se bavi mehanizmima za sprečavanje korupcije u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Makedoniji, Moldaviji, Rumuniji, Crnoj Gori i Srbiji.