Агенција на регионалној конференцији о превенцији корупције

References in the text of the Draft Law on Amendments to the Law on Higher Education
11/07/2014
Model Law on the Law on the Anti-corruption Agency
11/05/2015

Агенција на регионалној конференцији о превенцији корупције

print

IMG_1181Представници Агенције за борбу против корупције учествовали су на регионалној конференцији „Добро управљање и изазови антикорупцијских политика“, одржаној 13. и 14. новембра у Тирани. Догађај је организовала Регионална антикорупцијска иницијатива (РАИ).

Маријана Обрадовић и Милош Мојсиловић из Сектора за превенцију говорили су о механизмима за превенцију корупције кроз искуства Агенције. Посебан нагласак стављен је на план интегритета као инструмент за институционалну процену ризика на корупцију у јавном сектору.

Циљ конференције био је јачање сарадње између цивилног друштва и државних институција у процесима препознавања и примене механизама за превенцију корупције. Учесници из више од 10 земаља говорили су и о антикорупцијским политикама и најбољим праксама из те области.

Регионална антикорупцијска иницијатива (РАИ) је међувладина непрофитна организација која се бави механизмима за спречавање корупције у Албанији, Босни и Херцеговини, Бугарској, Хрватској, Македонији, Молдавији, Румунији, Црној Гори и Србији.