Агенција битан фактор у борби против корупције

Директор Агенције за борбу против корупције о Закону о лобирању
03/04/2019
Надамо се да ће Београд, уз подршку Агенције израдити добар ЛАП
12/04/2019

Агенција битан фактор у борби против корупције

print
 Примена Закона о организацији надлежности државних органа у сузбијању организованог криминала, тероризма и корупције дала је значајне резултате након годину дана његове примене, истакнуто је на антикорупцијском форуму који се одржава у Нишу.

Унапређење сарадње, како на техничком тако и на оперативном нивоу, још боља координација државних органа и институција задаци су за наредни период. Агенција је битан фактор у борби против корупције и њена улога је незаменљива, поручено је са скупа.

– Доста је урађено, али нас очекује још доста посла. Борба против корупције је сталан посао, како државних органа и институција тако и комплетног друштва, поручио је Драган Сикимић, директор Агенције за борбу против корупције.

Значај Агенције за борбу против корупције, нагласио је потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, који се посебно осврнуо на сегмент активности Агенције који доприноси доброј припреми предмета, што чини ефикаснији рад полиције, тужилаштва и судства. Подржали су га и други говорници, који су истакли да Агенција значајно доприноси ефикасности борбе против корупције.

Јавности су се обратили и министарка правде Нела Кубуровић, председник Врховног касационог суда и Високог савета судства Драгомир Милојевић, шеф Делегације Европске уније у Републици Србији Њ.Е. Сем Фабрици, као и директор Правосудне академије Ненад Вујић.

Антикорупцијски форум окупио је судије и заменике јавних тужилаца из Посебних одељења за сузбијање корупције из Београда, Ниша, Новог Сада и Краљева, као и полицијске службенике Одељења за борбу против корупције, са намером да се постигне конструктивна дискусија о досадашњој примени Закона и постигнутим резултатима.

Антикорупцијски форум организује Министарство правде у сарадњи са пројектом „Превенција и борба против корупције“.