Agencija apeluje da napad na članicu Saveta za borbu protiv korupcije Miroslavu Milenović bude hitno istražen

Drugi pišu: „Ozakonjenje“ iz ugla Agencije za borbu protiv korupcije, predsednika opština i savesnih građana
20/11/2015
Agencija će sa posebnom pažnjom pratiti primenu Zakona o ozakonjenju objekata
23/11/2015

Agencija apeluje da napad na članicu Saveta za borbu protiv korupcije Miroslavu Milenović bude hitno istražen

print
Znak-Horizontalno-CirilicaAgencija za borbu protiv korupcije traži od nadležnih institucija efikasnu istragu napada na Miroslavu Milenović, članicu Saveta za borbu protiv korupcije, koji se dogodio u subotu, 21. novembra, u podne, u ulazu zgrade u kojoj živi.

Agencija za borbu protiv korupcije podseća da je pre samo tri meseca, 27. avgusta, takođe ispred svog kućnog praga, napadnut Ivan Ninić, saradnik Saveta i novinar.

Kako je malo verovatno da saradnici na istim projektima, oboje ispred ulaza u svoje domove, slučajno dobijaju batine od pobesnelih huligana, a više verovatno da je reč o organizovanoj akciji uterivanja straha batinama, Agencija traži hitno pronalaženje i kažnjavanje učinilaca i eventualnih nalagodavaca ovih napada.

Miroslava Milenović, kao forenzički računovođa, već više godina sarađuje sa Agencijom za borbu protiv korupcije u obuci zaposlenih koji kontrolišu izveštaje o imovini i prihodima funkcionera, a svojim bogatim iskustvom u praćenju tokova novca pomaže i u izradi izveštaja o kontroli političkih subjekata.